Annonce
Aarhus

Dropper ekstra busser: Midttrafik afviser passagerer når sæderne er fyldte

Midttrafiks busser medtager i en periode kun de passagerer, som der er siddepladser til. Foto: Axel Schütt
Trængslen skal mindskes i busserne. Derfor må busserne kun tage det antal passagerer med, som der er siddepladser til. Midttrafik indsætter ikke ekstra busser.

JYLLAND: Tirsdag meldte regeringen ud, at trængslen i den kollektive transport skal mindskes, for at forhindre spredningen af corona-virus.

Derfor har landets trafikselskaber og togoperatører nu taget en fælles beslutning, der blandt andet betyder, at chaufførerne i busserne kun må medtage det antal passagerer, som der er siddepladser til i bussen. Når bussen er fyldt, bliver dørene lukket og bussen kører forbi de efterfølgende stoppesteder til der igen er frie siddepladser. Midttrafik oplyser, at det ikke er muligt at indsætte ekstra busser, da både mandskab og busser i forvejen er i brug i myldretiden.

Der kan derfor forekomme en del ekstra rejsetid, så det anbefales at tage afsted i god tid, eller finde andre transportmuligheder. Midttrafik oplyser desuden, at rejsegarantien er suspenderet på grund af force majeure. Har man allerede købt billet eller kort, er det ikke muligt at få disse refunderet på grund af force majeure.

Midttrafik opfordrer alle til at købe billet på telefonen eller via rejsekort og ikke med kontanter.

Kunder, der skal med letbanen, opfordres på det kraftigste til at vente på et tog med ledige siddepladser, hvis alle sæderne i letbanetoget allerede er fyldt, når det ankommer til perronen.

Letbanens direktør, Michael Borre, har tidligere fortalt til avisen, at det heller ikke bliver muligt at indsætte ekstra letbanetog:

- Det kan simpelthen ikke lade sig gøre. Vi har ganske enkelt ikke letbanetog i overskud.

Som rejsende kan du holde dig orienteret om ændringer på rejseplanen.dk eller på Midttrafiks hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Overblik: Læs alt om AGFs nederlag til FC Midtjylland

Annonce