Annonce
Erhverv

Ingen panik over manglende udlejning i Aarhus' svar på Vollsmose: - Vi forventer, at det tager op til et år

Morten Munkager Knudsen er partner i Core Property Management. Foto: Core Property Management
Morten Munkager Knudsen, COO, partner i Core Property Management, der står bag investeringen i de første privatopførte udlejningsboliger i Gellerup, er fortsat optimistisk. Han har intet hørt fra Odense Kommune angående Vollsmose.

114 boliger stod 1. juli klar i jeres nybyggeri i Gellerup, 55 af dem er p.t. udlejet. Og 1. december kommer yderligere 108 boliger på markedet. Hvordan ser situationen ud i et investorperspektiv?

- Nogenlunde som forventet. Det overrasker os ikke, at det tager noget tid at leje ud, når omgivelserne stadig er en byggeplads under udvikling. Vi er de første, og vi er godt klar over, at det her er noget, vi ikke kan løse helt alene uden hjælp fra politisk side.

Er du slet ikke bekymret?

- Det er klart, vi ønsker altid, at tingene bliver lejet ud hurtigst muligt. Det vil alle jo ønske, når man har investeret i noget. Men tempoet i det er egentlig ikke så overraskende, når vi kigger på, hvad det er for nogle boligtyper, vi har i vores byggeri.

Hermed hentyder du til, at de store lejligheder har vist sig svære at udleje, mens der er god efterspørgsel efter de mindre?

- Vi har en del fireværelseslejligheder, og de tager bare længere tid at leje ud.

Når man hører, at under halvdelen er udlejet, og der er flere boliger på vej på markedet, kan man godt tænke, at det lyder dyrt og blive lidt bekymret på jeres vegne?

- Det skal man ikke være. Projektet ligger i en fond, som har en meget stor volumen.

Der er penge nok til at have tålmodighed?

- Ja. Og vi forventer, at det tager op til et år at leje sådan et område ud. Men vi kan ikke vende 40 års ry som ghetto over fem-seks måneder.

Hvad med Vollsmose i Odense, er det noget, I kigger på?

- Umiddelbart har vi ikke fået noget tilbudt. Man skal nok være længere i processen, og der skal være grundstykker, man kan købe, inden det sker. Mig bekendt er der i hvert fald ikke landet noget på vores bord omkring Vollsmose endnu.

Kunne man forestille sig, at Vollsmose kunne have interesse?

- Ja, sagtens. Hvis de rette muligheder opstår, herunder selvfølgelig at der er økonomi i det. Grunden til, at vi investerer er jo nu engang for at sikre et afkast. Hvis vi kan få øje på en attraktiv investering i Vollsmose, så vil det helt klart også blive diskuteret her hos os.

I øjeblikket debatteres det i Odense, om det er vigtigt eller ej at få letbanen ført til Vollsmose i forhold til at lokke investorer som jer til. Hvordan ser du på det?

- Infrastruktur betyder alt, simpelthen alt. Nu kender jeg ikke planerne i Odense i detaljer, men se bare, hvad metroen i København har gjort ved områder uden for midtbyen, som lige pludselig er blevet meget attraktive, fordi man kan komme til bymidten på 10, 12 eller 14 minutter. Det er vigtigt, og det er endnu vigtigere for et ghettoområde, hvor man skal kunne tilbyde noget ekstra i forhold til andre steder, hvis man skal kunne kunne tale det op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trods øget smittefare: Demonstration mod politivold og racisme i Aarhus

Danmark

Lyt med: Suzanne føler afmagt efter George Floyds død - Jeg er blevet spyttet efter på gaden

Annonce