Annonce
Debat

Ingen parkering ved Eskelund: Det er en hån mod os musikere

"Egen privatbil er således en absolut nødvendighed for langt de fleste musikere. Med mindre man spiller mundharpe, piccolofløjte eller redekam, har alle musikere behov for og påskønner en "nær scenen"-parkeringsmulighed, så man undgår 100 meters slæberi frem og tilbage", skriver Jørn Okbo. Tegning: Jens Nex

DEBAT: I reference til Århus Stiftstidendes artikel 26. oktober om byens nye festivalplads Eskelunden skriver journalist Søren Willumsen, at byrådet har vedtaget, at der ikke vil være parkeringspladser til private biler på eller ved pladsen. Byrådet forventer, at folk vil gå, cykle eller tage bussen.

Så er det, jeg spørger: Har I ikke tænkt på musikere, der ankommer med instrumenter? Langt de fleste musikere ankommer i dag i egen privatbil – fyldt med instrumenter og grej.

Eksempler: En trommeslager kommer med komplet trommesæt bestående af fire-otte trommer, op til flere jernstativer til flere kilo tunge bækkener samt andet tilbehør. Guitarister ankommer med deres instrument - måske to-tre forskellige, en tung forstærker samt diverse tilbehør. Det sværeste ved en kontrabas er transporten og derfor er egen bil en uundgåelig nødvendighed for enhver kontrabassist. Tangentinstrumenter er et kapitel for sig med en mængde af tungt udstyr. Keyboards med flere paneler vejer tungt. Endnu tungere er et orgel og dertil hørende højtalere og fodbas-panel.

Annonce


Beslutningen om nul parkering er tilsyneladende baseret på en eklatant uvidenhed om en musikers transport af instrumenter, nære aflæsnings- og parkeringsbehov. Musikere harmes og skuffes. Også i midtbyen, hvor den levende musik er uddøende på grund af parkeringsrestriktioner nær spillesteder.


Egen privatbil er således en absolut nødvendighed for langt de fleste musikere. Med mindre man spiller mundharpe, piccolofløjte eller redekam, har alle musikere behov for og påskønner en "nær scenen"-parkeringsmulighed, så man undgår 100 meters slæberi frem og tilbage.

Beslutningen om nul parkering er tilsyneladende baseret på en eklatant uvidenhed om en musikers transport af instrumenter, nære aflæsnings- og parkeringsbehov. Musikere harmes og skuffes. Også i midtbyen, hvor den levende musik er uddøende på grund af parkeringsrestriktioner nær spillesteder. Men det er en hel anden sag, der kan skrives kapitler om.

Men, kære politikere, jeres beslutning om ingen parkering på Eskelund-pladsen er endnu en hån mod de musikere, der skal spille der. Jeg håber, beslutningen kan omgøres, så musikerne kan glædes, og spillelysten kan bevares og mærkes blandt publikum. Håber, byrådet vil meddele positivt tilbage, og det meddeles offentligt snarest, før bookinger begynder, så musikere får lejlighed til at sige ja tak eller nej tak.

Annonce
AGF For abonnenter

En mandag aften på kunstgræs i Silkeborg: Måske er det i virkeligheden en af sæsonens sværeste opgaver for AGF?

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Byudvikling For abonnenter

Den store udfordring: Aarhus Ø må nøjes med busser, mens politikere drømmer videre om en førerløs fremtid

Sport

Chris Anker Sørensen var en stor cykelrytter og et endnu større menneske

Østjylland

Nu kommer der flere busser mellem Aarhus og Randers: Midttrafik indrømmer urealistiske 118-køreplaner

Sport

Barndomsby i sorg over Chris Ankers død

Byudvikling For abonnenter

Håndværkere boede ulovligt på industrigrund: Kommunen blev advaret - men førte ikke tilsyn

Debat

Klumme: Den forunderlige og guddommelige pause

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Debat

Store drømme for Pier 3 på Aarhus Havn: Det sidste ubebyggede område mellem by og bugt skal tilhøre os alle

Sport

Bilinspektør om Chris Anker-ulykke: Chauffør begik ikke fejl

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er Aarhus’ bedst bevarede hemmelighed

Alarm 112

Falske penge i Østjylland: Politiet bringer en advarsel

Annonce