Annonce
Debat

Ingen parkering ved Eskelund: Det er en hån mod os musikere

"Egen privatbil er således en absolut nødvendighed for langt de fleste musikere. Med mindre man spiller mundharpe, piccolofløjte eller redekam, har alle musikere behov for og påskønner en "nær scenen"-parkeringsmulighed, så man undgår 100 meters slæberi frem og tilbage", skriver Jørn Okbo. Tegning: Jens Nex
Annonce

DEBAT: I reference til Århus Stiftstidendes artikel 26. oktober om byens nye festivalplads Eskelunden skriver journalist Søren Willumsen, at byrådet har vedtaget, at der ikke vil være parkeringspladser til private biler på eller ved pladsen. Byrådet forventer, at folk vil gå, cykle eller tage bussen.

Så er det, jeg spørger: Har I ikke tænkt på musikere, der ankommer med instrumenter? Langt de fleste musikere ankommer i dag i egen privatbil – fyldt med instrumenter og grej.

Eksempler: En trommeslager kommer med komplet trommesæt bestående af fire-otte trommer, op til flere jernstativer til flere kilo tunge bækkener samt andet tilbehør. Guitarister ankommer med deres instrument - måske to-tre forskellige, en tung forstærker samt diverse tilbehør. Det sværeste ved en kontrabas er transporten og derfor er egen bil en uundgåelig nødvendighed for enhver kontrabassist. Tangentinstrumenter er et kapitel for sig med en mængde af tungt udstyr. Keyboards med flere paneler vejer tungt. Endnu tungere er et orgel og dertil hørende højtalere og fodbas-panel.


Beslutningen om nul parkering er tilsyneladende baseret på en eklatant uvidenhed om en musikers transport af instrumenter, nære aflæsnings- og parkeringsbehov. Musikere harmes og skuffes. Også i midtbyen, hvor den levende musik er uddøende på grund af parkeringsrestriktioner nær spillesteder.


Egen privatbil er således en absolut nødvendighed for langt de fleste musikere. Med mindre man spiller mundharpe, piccolofløjte eller redekam, har alle musikere behov for og påskønner en "nær scenen"-parkeringsmulighed, så man undgår 100 meters slæberi frem og tilbage.

Beslutningen om nul parkering er tilsyneladende baseret på en eklatant uvidenhed om en musikers transport af instrumenter, nære aflæsnings- og parkeringsbehov. Musikere harmes og skuffes. Også i midtbyen, hvor den levende musik er uddøende på grund af parkeringsrestriktioner nær spillesteder. Men det er en hel anden sag, der kan skrives kapitler om.

Men, kære politikere, jeres beslutning om ingen parkering på Eskelund-pladsen er endnu en hån mod de musikere, der skal spille der. Jeg håber, beslutningen kan omgøres, så musikerne kan glædes, og spillelysten kan bevares og mærkes blandt publikum. Håber, byrådet vil meddele positivt tilbage, og det meddeles offentligt snarest, før bookinger begynder, så musikere får lejlighed til at sige ja tak eller nej tak.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Smitte i Aarhus: Coronaen har haft godt fat i Aarhus V og to sydlige områder af kommunen

Aarhus

GPS-signaler i Aarhus rammes af mystiske forstyrrelser: Mistanke falder på ulovlige jammere

Aarhus

Vagter stoppede hospitalsindbrud: Mand med koben hoppede på scooter og kørte direkte mod dem

Annonce