Annonce
Debat

Ingen plads til kæmpemøller

Det er glædeligt, at rådmand Laura Hay og teknisk udvalg har været ude i virkelighedens verden for at inspicere kæmpevindmøller.

Annonce

Vindmøller: Alle, der har fulgt med i vindmølledebatten, vil vide, at der rundt i landet sidder mange stavnsbundne »vindmølleramte« mennesker, hvis livskvalitet og helbred har lidt ubodelig skade. For om muligt at forhindre at beboerne i udkant-Aarhus samt beboere i Skanderborg Kommune skal lide samme skæbne, er der flere i Hørslev- og Solbjerggruppen, der bruger rigtig megen tid og kræfter på videnskabeligt at dokumentere validiteten af de gener, som kæmpevindmøller på land angiveligt forårsager - og de gør det ikke for sjov!

På jeres besigtigelsestur er det i sagens natur kun »øjebliksbilleder«, I har fået. Dog har turen alligevel nået at gøre så stort et indtryk, at I citat: »Ikke selv vil tåle sådanne møller i baghaven og derfor heller ikke vil forlange, at andre skal kunne«. En medmenneskelig tankegang, som jeg håber, I vil stå ved, når sagen fremlægges i byrådet.

Miljøminister Karen Ellemann har lovet nye regler for støjgrænser, og klima- og energiminister Lykke Friis har på vindmølleindustriens årsdag givet udtryk for, at vindmøller kun kan bygges i samarbejde med og ikke i krig med naboer og kommuner.

Det vil vinde respekt, hvis Aarhus Kommune vil tage dette ad notam, vil lade enhver tvivl komme borgerne til gode og vil erkende, at der ikke er plads til at opsætte kæmpevindmøller på de pt. foreslåede i steder i Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Aarhus For abonnenter

I kirke juleaften? Nytårsaften med vennerne? Corona-professoren svarer på fem dilemmaspørgsmål

Annonce