Annonce
Debat

Ingen politianmeldelse af TV2: Politikerne jager arbejdskraften væk

"Politikerne skader rekrutteringen af uddannet social- og sundhedspersonale, når de trækker Aarhus Kommunes politianmeldelse af TV2's skjulte optagelser på Kongsgården tilbage.Det er i forvejen svært at tiltrække elever til sosu-uddannelserne, der jo ellers handler om noget så betydningsfuldt som at hjælpe og pleje mennesker, der har brug for det", skriver Inge Jensen Pedersen. Arkivfoto: Timo Battefeld/Ritzau Scanpix

DEBAT: Politikerne skader rekrutteringen af uddannet social- og sundhedspersonale, når de trækker Aarhus Kommunes politianmeldelse af TV2's skjulte optagelser på Kongsgården tilbage.

Det er i forvejen svært at tiltrække elever til sosu-uddannelserne, der jo ellers handler om noget så betydningsfuldt som at hjælpe og pleje mennesker, der har brug for det. Og i løbet af de nærmeste år går meget social- og sundhedspersonale på pension. Men lønnen matcher ikke ansvar og arbejdsindsats, mens arbejdsvilkårene er så hårde, at de kan føre til nedslidning, stress og forråelse.


FOA Århus mener, at politikerne har pligt til at lytte og handle, når medarbejdere, deres organisation og mange andre i artikler, høringssvar og samarbejdsfora leverer det ene nødråb efter det andet.


Den virkelighed afskrækker mange unge og lidt ældre, og rekrutteringen til området bliver selv sagt endnu vanskeligere, når Aarhus Kommunes politiske ledelse vil acceptere ulovlige optagelser, som domstolene to gange besluttede ikke måtte vises.

Blandt andet derfor tager Århus Stiftstidendes lederskribent helt fejl, når han søndag 10. januar argumenterer for, at de skjulte optagelser var nødvendige. Ingen bryder sig om at blive overvåget på arbejdet, og voksende rekrutteringsproblemer vil forværre situationen i ældreplejen.

Men lederskribenten tager også mere principielt fejl. FOA og FOA's medlemmer, ældreorganisationer og pårørende har i årevis fortalt, hvordan der var for få ressourcer i ældreplejen, og hvad konsekvenserne var; alligevel er situationen blevet værre og værre. Lederskribenten mener vel ikke i ramme alvor, at medier – eller andre – skal begå stadig grovere ulovligheder, indtil politikerne lytter?

FOA Århus mener, at politikerne har pligt til at lytte og handle, når medarbejdere, deres organisation og mange andre i artikler, høringssvar og samarbejdsfora leverer det ene nødråb efter det andet. Den pligt har politikerne stadig, for ældreplejen mangler fortsat ressourcer efter mange års nedskæringer, selvom det nu langsomt går den rigtige vej. Og i det mindste bør politikerne vel undlade at jage arbejdskraften langt væk?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Midtbyskole tvunget til at spærre af for gæster med øl og smøger i skoletiden

Annonce