Annonce
Aarhus

Ingen skal undvære en ven: Nu er der hjælp for unge uden netværk

Under mottoet 'Alle fortjener en ven' vil Projekt Hjerteven forsøge at parre sårbare århusiansek unge med begrænsede netværk med ressourcestærke frivillige. Tanken er, at parrene skal hænge ud et par gange om måneden. Modelfoto: Iris/Scanpix

Projekt Hjerteven er et nyt århusiansk tiltag, der skal hjælpe sårbare unge ud af ensomhed og isolation. Bag projektet står en kvinde, der har oplevet det psykiatriske system indefra.

AARHUS: Mange århusianske unge har kun sparsom kontakt til familien og ganske få venner. De har svært ved selv at skabe relationer til andre mennesker og glider derfor nemt ned i ensomhed og isolerer sig fra omverdenen.

Det vil folkene bag et nyt århusiansk tiltag - Projekt Hjerteven, der henvender sig til unge mellem 18 og 30 år - nu forsøge at gøre noget ved.

Idékvinden hedder Malene Andersen. I 2015 blev hun selv sygemeldt fra sit job som sagsbehandler for sygdomsramte borgere ved Jobcentret i Aarhus og modtog i en længere periode psykiatrisk behandling.

Det var gennem sit eget sygdomsforløb, at Malene Andersen fik øjnene op for de mange århusianske unge, der har meget begrænsede eller slet ingen netværk.

- De har oplevet sygdom, misbrug og død i familien, og det har svækket familien som en tryg og stabil base. Det kan vi desværre ikke reparere i vores projekt, men vi kan tilbyde en familielignende relation med en ven, som man kan regne med, og som er der, når man har brug for det, siger Malene Andersen.

- Det gjorde ondt på mig at se dem gennemgå sygdomsprocessen på egen hånd. Jeg kom hjem med en psykiatrisk diagnose, men også med et andet perspektiv på livet ved at se andre unges udfordringer, fortæller hun.

I samarbejde med Kirkens Korshær og Jysk Børneforsorg/Fredehjem har hun derfor udviklet Projekt Hjerteven.

Annonce
Projektkoordinator Malene Andersen mødte gennem sit eget sygdomsforløb mange unge, der måtte stå den hårde behandlingstid igennem på egen hånd. Sådan opstod idéen til Projekt Hjerteven. Privatfoto

To har fået hjertevenner

Idéen er at koble de ensomme unge med frivillige hjertevenner. De frivillige finder Malene Andersen gennem frivilligjob.dk, der er en jobportal for frivilligt arbejde.

De unge møder hun blandt andet gennem Kirkens Korshærs ungeprojekt og via Jysk Børneforsorgs Café Husrum, men Malene Andersen regner også med at skulle ud og opsøge ensomme unge andre steder.

Indtil videre er to unge blevet koblet med en hjerteven, og det antal skal gerne stige.

- Planen er at matche 5-10 par. Lige nu handler det om at komme i gang og finde ud af, hvad de unge har brug for, og hvad hjertevennerne ønsker af sparring. På sigt vil den nok være almindeligt, at hjertevennen og den unge mødes cirka to gange om måneden, siger hun.

Flere information kan fås ved at kontakte Malene Andersen på kontakt@hjerteven.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tæt trafik på Helgenæs skaber debat

Annonce