Annonce
AGF

Ingen skulderskub eller knaldhårde pasninger i fødderne: AGF-spillerne holder afstand til hinanden

Ikke spille sidemanden. AGF er tilbage på tæningsbanen, men spillere og trænere skal holde afstand tl hinanden. Dette billede af David Nielsen er taget i efteråret. Foto: Axel Schütt
I AGF træner de i grupper af maksimalt fem spillere. Og der er ikke noget med at sende lækre afleveringer til hinanden eller lange higfives ud. Det er løb, løb, løb.
Annonce

FODBOLD: Ja, de træner igen på græsbanerne på Fredensvang, AGFs Superligatrup, men som med alt andet for tiden, er intet, som det plejer at være. Men lidt er trods alt bedre end ingenting.

Midt i sidste uge åbnede Divisionsforeningen – efter samråd med eksperter og klublæger – op for, at klubberne atter kunne komme på græs, hvis der bliver trænet i mindre grupper af maksimalt otte personer ad gangen og spillerne ankommer til anlægget omklædte og i eget transportmiddel.

Derudover må der fortsat ikke gives håndtryk eller highfives.

FC København og OB var de første klubber, der herefter indkaldte de hjemsendte spillere til træning, og snart fulgte også AGF efter, så der igen var aktivitet på bane 1 og bane 2 på Terp Skovvej fra torsdag formiddag.

AGF-spillerne har siden trænet i grupper af fem personer. Skiftehold. Ikke noget med at spille bolde til hinanden, kun sjov og spas på afstand, ingen hygge i omklædningsrummet bagefter, ingen krammere. Tirsdag formiddag skinnede solen endnu en dag insisterende over Fredensvang, cheftræner David Nielsen og stab kiggede spillerne an.

- Der er jo ingen nærkampe, spillerne skal holde afstand til hinanden, så det handler mest om, at de hver især passer deres løb, og at vi i trænerstaben ser dem. Mere er der egentlig ikke i det, for der er ikke så meget andet, vi kan gøre. Vi ved, at spillerne passer deres ting derhjemme, så det er først og fremmest rent socialt, at det her giver noget. Men det er vigtigt. Det er godt lige at kunne se hinanden og snakke sammen, siger AGF-cheftræner David Nielsen efter de mange små træningspas.

Annonce

Heril og ikke længere

Spillerne forlader anlægget i det samme tøj, de kom i, så snart de har trænet færdig. Det samme gælder staben, der i øvrigt er de eneste, der må røre ved kegler og andre træningsrelaterede remedier. Sprit, sprit, sprit. Vaske hænder.

- Vi følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer meget nøje. Det er det, vi kan og skal gøre. Spillerne får en bold hver, når de kommer ud på banen, som de kan løbe lidt rundt med, men der er ikke noget med at spille til hinanden. Det er vi nødt til at holde adskilt. Så de laver deres øvelser, løber det, de skal. Og det er så det, kommer det fra David Nielsen, der ikke overraskende erkender, at det har været noget af en speciel oplevelse at være cheftræner i de seneste uger under corona-krisen. Noget han selvsagt ikke har prøvet før.

- Men det er jo, som det er. Det kan jeg ikke lave om på. Og det er jo ikke fordi, at jeg sidder derhjemme og kigger ud i luften. Der er rigeligt at give sig til, udover også at være der for familien, som er det vigtigste lige nu, siger han.

Der har eksempelvis været god tid til at kigge samtlige af holdets kampe fra indeværende sæson nøje igennem hjemme i sofaen.

- Det har været lærerigt. Man kan jo godt nå et par kampe om dagen. Og det har været fint at se. Både de kampe, hvor vi har fejlet, men også de mange gode ting, der har været undervejs. Det har gjort mig klogere, synes jeg, at se dem igen og på afstand af det hele.

David Nielsen håber, som alle andre, at bolden hurtigst muligt igen kan rulle på de danske Superliga-stadions, at der atter kan spilles om point, men har ingen holdning til, hvordan det skal løbe af stablen, hvordan turneringen potentielt skal kunne færdigspilles, når og hvis tid er.

- Fodbold skaber glæde og engagement. Og det er vores opgave i AGF. Derfor skal vi også holde os klar til at kunne spille igen, for der bliver brug for masser af glæde og engagement på den anden side, og når der kan spilles igen, skal der virkelig også spilles igen. Det andet kan jeg ikke forholde mig til. Vi var i fodbolden nogle af de sidste, der blev lukket ned herhjemme, og derfor tror jeg også, at vi bliver blandt de første, der kommer i gang igen, når der bliver åbnet op, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Fup og fakta om corona-bølgen: Hvorfor er Aarhus ramt af coronasmitte lige nu?

Aarhus

Corona-smitte: Halvdelen af nye tilfælde kommer fra Aarhus

Aarhus For abonnenter

Da Aarhus blev slået tilbage til start: Coronavirus har taget Smilets By i førergreb

Annonce