Annonce
Aarhus

Ingen Spot: Stor musikfestival i Aarhus aflyser

For første gang siden starten i 1994 bliver dette års Spot Festival ikke afviklet. Festivalen aflyser på grund af Corona-krisen. Foto: Flemming Krogh
Spot Festival 2020 bliver ikke afholdt. Musikfestivalen, der skulle vare i fire dage i april-maj, trækker normalt gæster til Aarhus fra hele verden. Festivalen går efter at gennemføre andre Spot-aktiviteter henover sommer og efterår.
Annonce

AARHUS: Det skulle have været den 26. Spot Festival i rækken, men nu er den aflyst.

Festivalen følger hermed regeringens og sundhedsmyndighedernes opfordringer og henstillinger om at begrænse Corona-smittens udbredelse.

Corona-krisen mærkes hårdt overalt i arrangørmiljøet i Danmark og ingen ved, hvor længe epidemien kommer til at vare.

- Og med den uvished, der er, om hvorvidt man overhovedet kan og må - eller bør - lave arrangementer af Spots størrelse i vores afviklingsperiode, finder festivalens ledelse og bestyrelse det urealistisk at gennemføre den ambitiøse festival, skriver Spot i en pressemeddelelse.

Spot Festival er kendt som en musikfestival, der præsenterer ny musik indenfor den rytmiske genre. Spot Festival opstod i midten af 90’erne i Aarhus som en slags branche-festival, hvor folk indenfor musikbranchen, kulturfolk, musikformidlere, pressefolk og andre med særlig interesse for nyere musik kunne mødes.

Ikke for at lytte til kendte navne, mere for at ’spotte’ – deraf navnet - up-coming-musikere.

Spot tiltrækker normalt branchefolk fra hele verden, men også internationalt er usikkerheden stor og voksende lige nu.

- Vi har allerede modtaget så mange afbud fra internationale agenter, pressefolk, publishers og festivalarrangører, at den del af Spots virke ikke vil give nogen mening i år, lyder det fra Spot.

- Men allerede i løbet af sommeren og efteråret satser vi på, at kunne gennemføre en række koncerter og andre branche-aktiviteter, der på hver deres måde vil sætte et tydeligt Spot-fokus på den nyere danske musikproduktion, oplyser festivalen i en pressemeddelelse.

Spot er allerede i kontakt med en lang række partnere og leverandører, og dette arbejde følges der op på i de kommende dage og uger.

Festivalen refunderer købte billetter til årets Spot - alternativt kan man også vælge at ombytte billetten til Spot festival 2021.

- Det er super ærgerligt, at vi på denne måde må opgive at afholde Spot Festival i 2020. Men vi vender stærkt tilbage i 2021 - og ved at lave nogle markante arrangementer i løbet af sommeren og efteråret, behøver Spots aftryk på det danske musikmiljø ikke at savnes helt i år, udtaler Spots bestyrelsesformand, Poul Martin Bonde.

Spot 2020 skulle være afviklet i dagene 30. april til 3. maj.

SPOT

Spot har siden 1994 været udstillingsplatform for den danske og sidenhen også den nordiske musik.

Til Spot 2019 var der over 1.450 optrædende musikere fra Danmark og de øvrige nordiske lande, der gav over 350 koncerter fordelt på 38 scener i løbet af tre døgn – og for 10.000-12.000 gæster, her af 6000 betalende gæster.

Spot besøges vanligt af ca. 1500 danske og internationale branche- og mediefolk.

De seneste festivaler har været udsolgt.

ROSA – Dansk Rock Samråd og MXD – Music Export Denmark er arrangørerne bag Spot.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Aarhus

Fællesråd vil beholde pukkelbump: - De er nødvendige, hvis hastigheden skal ned

Annonce