Annonce
AGF

Flere end 10.000 på de digitale lægter til AGF-Randers: Hær af vagter skal holde styr på fansne

Onsdag eftermiddag blev skærmene sat op på løbebanen foran Ceres Tribunen. Foto: Axel Schütt
AGF har til kampen mod Randers FC sat tre store skærme op foran Ceres Tribunen. Her vil over 10.000 digitale tilskuere kunne se med. Alle er velkomne, men man skal opføre sig ordenligt, siger kommunikationschefen i AGF.
Annonce

AARHUS: Når Superligaen skydes i gang med kampen AGF-Randers FC torsdag 28. maj, bliver det uden tilskuere - i hvert fald på stadion.

AGF har onsdag sat tre skærme op på langsiden af stadion foran Ceres Tribunen, hvor fans kan være med digitalt hjemme fra stuen. De kalder konceptet fælles fodbold.

Der vil være tre skærme. Hovedskærmen, der står i midten, er 40 gange tre meter. Den er til hjemmebane fans. På hver sin side af hovedskærmen er der to mindre skærme til neutrale og udebanefans.

Billetsalget viser, at over 10.000 kommer til at være med på de digitale lægter. For at holde styr på fansenes opførsel, har AGF moderatorer klar til at holde øje.

- Der er over 50 moderatorer, der sidder og holder øje under kampen. Det vil sige, at der gælder i princippet de samme regler på skærmene, som der gør, når man tager på stadion. Der har man stewards, servicefolk og sikkerhedsfolk. Her har vi så en form for digitale sikkerhedsfolk, der holder styr på, at folk opfører sig efter reglerne, siger Søren Højlund Carlsen, kommunikationschef hos AGF.

Hovedskærmen er 40 meter lang. Her vil man kunne se AGFs fans, der har købt billet til den digitale oplevelse.Foto: Axel Schütt
Annonce

Folk i Brøndbytrøjer er velkomne

Før man bliver bekymret for at blive smidt ud fra de digitale tilskuerpladser, maner Søren Højlund Carlsen til ro. Sund fornuft er nemlig det vigtigste for ikke at blive smidt ud.

- Reglerne er lidt i samme ånd som på stadion. Det hander om sprogbrug og at opføre sig ordenligt. Man må selvfølgelig ikke vise nøgenhed eller komme med racistiske udtalelser. Det handler om, at man opfører sig ordenligt, ligesom når man er på stadion, siger Søren Højlund Carlsen.

Og alle er velkomne, selv dem, der holder med rivaliserende klubber.

- Folk er velkomne til at sidde i en Brøndby-trøje, så alle er velkomne, så længe man ikke overtræder reglerne for god opførsel, siger Søren Højlund Carlsen.

Der er også sat papfigurer op som tilskuere på tribunen. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Aarhus

Dagens coronatal for Aarhus: Fortsat lille stigning i antallet af nysmittede

Annonce