Annonce
Sport

Ingen tilskuere, intet problem: Aarhus United vandt i tom Fælleden

June Bøttger scorede tre gange for Aarhus United i fem måls-sejren over Skanderborg. Arkivfoto: Ole Nielsen
Heine Eriksen mener, at hans spillere var mentalt udfordret af at spille uden tilskuere i lørdagens håndboldligakamp, men Aarhus United kom aldrig i problemer mod Skanderborg.

HÅNDBOLD: Fælleden i Skanderborg er en del byens borgerhus med kommunens administration som nabo. Bogstavligt talt, fordi de har mødelokaler med vinduer ned til hallen.

Og den slags er ganske brugbare når der for tiden ikke må være tilskuere til kampe i dansk sport. Så her sad en håndfuld, der ellers har adgang til de lokaler, og så til da Skanderborgs ligahold tog imod Aarhus United lørdag eftermiddag.

Men de kunne sandsynligvis ikke lide hvad de så - i hvert fald ikke resultatet.

Gæsterne fra Aarhus vandt - som forventet. Men sejren på 27-22 var nok mindre end forventet, og derfor kan hjemmeholdet og deres distancetilskuere tage ting med fra kampen, om ikke point.

Fra placeringen i bunden af rækken er Skanderborg nemlig vant til nederlag. Derfor var det også overraskende, da de bragte sig foran 3-1 i kampen.

Men så vågnede Aarhus United ellers også op fra nytårsbranderten.

1-3 blev vendt til 9-3 på 14 minutter. Altså et lille kvarter hvor hjemmeholdet slet ikke scorede på et kittet United-forsvar, der fik Martina Thörn skiftet ind bag sig, som holdt høje redningsprocenter.

Og det forspring fik hjemmeholdet aldrig for alvor gjort indhug i efterfølgende. Med Mathilde Neesgaard, Line Ellertsen og June Bøttger i spidsen holdt århusianerne Skanderborg for livet resten af kampen.

- Jeg var meget tilfreds med første halvleg. Det var anden gang, at vi spillede uden tilskuere. Første gang hjemme i Stadionhallen (mod Horsens, red.) var en anden oplevelse fordi det er en mindre hal, men vi følte meget tomheden her i Fælleden fordi hallen er så stor. Vi kunne virkelig mærke, at der ingen tilskuere var.

- Men når det er sagt, så spillede vi koncentreret og på de præmisser, vi gerne vil. Anden halvleg blev en mental svær opgave for os, fordi da vi gik ud til den havde vi kun noget at tabe. Vi havde kontrol over kampen og det var en tom hal, vi skulle ud i. Men vi fik det tacklet fint i de første 10-12 minutter og så tabte vi stille og roligt niveau, sagde Aarhus Uniteds cheftræner Heine Eriksen, der vedkendte sig et ansvar for den nedadgående formkurve på grund af rigeligt mange udskiftninger, der ifølge træneren skabte usikkerhed.

- Det her var måske i virkeligheden den mentalt sværeste kamp, fordi vi spillede mod et hold, der kæmper hårdt for at overleve og der ingen tilskuere var. Men vi kom ok igennem det. Men vi kom også igennem med en fornemmelse af, at hvis vi skal være med imod Herning/Ikast på onsdag, så skal vi hæve niveauet. Uden tvivl.


Vi er kommet super i gang. Også set i lyset af, at vi har haft nogle udfordringer uden for banen. En skade til Charlotte Mikkelsen og vi har været ramt af covid-19 og det har gjort, at vi har haft en del træninger aflyst.

Heine Eriksen, cheftræner Aarhus United


Annonce

Ramt af corona

Sejren var Aarhus Uniteds anden i lige så mange kampe efter EM-pausen.

Og helt generelt er Heine Eriksen meget tilfreds med den måde, hans hold har genstartet sæsonen på på trods af udfordringer med blandt andet corona.

- Vi er kommet super i gang. Også set i lyset af, at vi har haft nogle udfordringer uden for banen. En skade til Charlotte Mikkelsen og vi har været ramt af covid-19 og det har gjort, at vi har haft en del træninger aflyst. Men vi er kommet rigtig godt i gang på trods af det og har fået fire point i to kampe. Det er fjerde sejr i træk og vi flytter os stille og roligt i den rigtige retning. Så længe, vi tager point, kan dem bagved jo ikke komme efter os, sagde Heine Eriksen.

Sejren placerer Aarhus United på sjettepladsen med seks point ned til Ajax uden for slutspillet. Skanderborg ligger stadig næstsidst men har med seks point fem point ned til Vendsyssel på nedrykningspladsen.

Håndboldliga, 15. runde

Skanderborg - Aarhus United 22-27 (9-15)

Skanderborg: Sofia Deen 5, Stine Kristensen 4, Emilie Ytting Pedersen 3, Sarah Stougaard 3, Emilie Bech 2, Sarah Vest Kirkeløkke 1, Melina Kristensen 1, Katrine Larson 1, Mathilde Stougaard 1, Alberte Ebler 1

Aarhus: Mathilde Neesgaard 8, Line Ellertsen 4, June Bøttger 3, Frederikke Glavind Hedegaard 3, Annika Meyer 3, Marie Sørensen 2, Sophia Sogndal 2, Cecilie Mørch Hansen 1, Maria Berger Wierzba 1

Redningsprocenter: Sophie Moth 28, Alberte Sloth Hamborg 0, Skanderborg. Martina Thörn 40, Nora Persson 9, Aarhus United

Stillingen undervejs: 3-1, 3-9, 6-12, 9-15 - pause - 10-16, 13-20, 16-23, 20-24

Tilskuere: 0 i Fælleden

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce