Annonce
Aarhus

Ingen ventetid: Letbanen har haft en forrygende sommer

Aarhus Letbane har ikke haft mange aflysninger og forsinkelser denne sommer. Arkivfoto: Jens Thaysen
Kun ganske få aflysninger og forsinkelser på Aarhus Letbane. Kun Grenåbanen halter en smule, men det er der en god forklaring på.

AARHUS: Trafikken på Aarhus Letbane har haft en forrygende sommer. Letbanetogenes pålidelighed - altså at togene i det hele taget kører som lovet i køreplanen - er meget tæt på 100 procent.

På to af delstrækningerne - nemlig den indre strækning og Odderbanen - er ikke færre end 99,9 procent af afgangene gennemført, mens tallet for Grenåbanen er en lille smule lavere - 99,6 procent.

Derudover kan letbanen også fremvise ganske fine tal for tog til tiden. På den indre strækning og Odderbanen er tallet henholdsvis 98,9 og 98 procent. Passagererne på Grenåbanen måtte derimod nøjes med, at 89,3 procent af afgangene kørte til tiden.

Annonce

Det lavere tal på Grenåbanen har dog en forklaring. Her blev køreplanen nemlig justeret ved sommerens begyndelse, så den er lavet ud fra at togene mellem Ryomgård og Grenaa må køre 100 km/t. Opgraderingen af spor og teknik på strækningen er for længst færdiggjort, men den endelige tilladelse er endnu ikke på plads, og så længe den ikke er det, må det forventes, at togene på den del af Grenåbanen har svært ved at nå rettidigt frem.

Ny station i Risskov

Der er i juli måned kørt efter sommerkøreplan, hvilket har betyder færre afgange end normalt.

Desuden var trafikken på Grenåbanens strækning gennem Risskov indstillet i to uger, da anlægget af en ny station ved Risskov Strandpark gik i gang. Den nye Risskov-station, der blandt andet skal betjene den nye bydel, der bygges på de arealerne på og omkring det tidligere psykiatrisk hospital, er endnu ikke bygget færdig.

En ny letbanestation er ved at blive anlagt ved Risskov Strandpark. Foto: Henrik Lund

Hvornår passagererne kan begynde at stige af og på letbanen fra Risskov Strandpark er endnu ikke afgjort. Forventningen er, at stationen bliver færdig omkring 1. september, hvorefter de endelige godkendelser skal på plads.

Det forventer Bente Døvling, planlægger ved Mobilitet i Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, ifølge JP Aarhus sker i løbet af september 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Aarhus For abonnenter

Knæskallen gik i seks stykker: - Jeg mistede min udødelighed i cykelstyrtet

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce