Annonce
Erhverv

Ingen vil væk fra lokal virksomhed i vækst: - Medarbejderne skal have en fantastisk dag, så skal indtjeningen nok følge efter

Blandt de få, der er søgt væk fra DKI Logistics de senere år, er flere kommet tilbage kort efter. Arkivfoto: Morten Pape
De seneste tre år har kun to ansatte forladt logistikvirksomhed, selvom medarbejderstaben er mere end fordoblet til 370 i perioden. - De skal glæde sig til at komme på arbejde hver dag, siger chef.

Horsens: Når René Møller Klausen, driftsdirektør i DKI Logistics, siger, at man "er ganske godt med" i at nå målsætningen i medarbejdertilfredshed, er det en gedigen underdrivelse.

For når medarbejderne hver mandag anonymt stemmer på en skala fra 1-5, hvor tilfredse de er med arbejdspladsen, er resultatet omkring 4,8.

Så godt som ingen søger væk fra virksomheden, der de seneste tre år er vokset fra 120 til 370 medarbejdere og foruden Horsens har base i Herning og Køge.

Annonce

Kun to fastansatte er rejst i perioden, mens René Møller Klausen vurderer, at virksomheder af samme størrelse normalt ville have sagt farvel til omkring 20 i samme tidsrum. Årsagen findes for ham at se blandt andet i en ny ledelsesstil.

- Vi har 16 logistikchefer, og kravet til dem alle er, at deres medarbejdere skal have en fantastisk dag. Indtjeningen skal nok følge efter, siger han og understreger:

- Hos os er medarbejderne førsteprioriteten, og de skal glæde sig til at komme på arbejde hver dag.

Vi er ikke lønførende, men vi har vores jargon og en fantastisk ånd i virksomheden.

René Møller Klausen, driftsdirektør i DKI Logistics

Vigtigt at grine på arbejdet

Det er tre år siden, René Møller Klausen trådte til som driftsdirektør, og han kom blandt andet med en lang karriere i militæret bag sig.

Han tog imidlertid ikke kæft, trit og retning, men pædagogiske principper med sig.

- Mit udgangspunkt er, hvordan jeg selv gerne vil behandles. Vil jeg gerne have noget på en bestemt måde, siger jeg ikke, at "det skal være sådan her", men at "jeg kunne godt tænke mig, hvis det blev sådan her", siger han og tilføjer, at hvor medarbejdere i nogle virksomheder før i tiden måske blev truet til ting, skal de nu motiveres til det.

René Møller Klausen har en fortid i militæret, men det er ikke kæft, trit og retning, han har taget med sig i jobbet som driftsdirektør i DKI Logistics. Foto: Niki Treumer Mogensen

Daglige møder med afdelingscheferne gør, at han og alle andre ved, hvad der rører sig ude i virksomheden, og gruppen har været på team building-kursus sammen.

- Team spirit og at spille hinanden gode er vigtigt, og det er det også at kunne få hinanden til at grine, siger han.

- Vi er ikke lønførende, men vi har vores jargon og en fantastisk ånd i virksomheden. Den skal vi værne om, for den kommer eller forbliver ikke af sig selv.

Annonce

Ingen fyringer på grund af corona

Flere, der har været ude og prøve sig af i andre virksomheder, er kommet tilbage efter få måneder.

De historier om, at græsset måske ikke er grønnere andre steder, medvirker ifølge René Møller Klausen også til, at mange ønsker at blive.

Medarbejderne har kunnet se omsætningen vokse fra 150 millioner i 2019 til 370 millioner i 2021, mens coronaen hærgede, og da pandemien kom til Danmark, var ledelsen hurtigt ude med en besked:

- Vi meldte ud, at der ikke ville blive fyringer, og det gav dem ro i maven.

Omsætningen og medarbejderstaben er vokset, og det samme er DKI Logistics arealer på Egeskovvej. Virksomheden kan næsten ikke nå at bygge til i det tempo, vokseværket kræver. Foto: Niki Treumer Mogensen

Omvendt har virksomheden stor værdi af, at folk ikke søger væk, ikke mindst i en periode, hvor den har udvidet medarbejderstaben betragteligt.

- Det gør, at alle kan se, at det er en god arbejdsplads. Det er også dyrt at lære folk op, så det er også godt økonomisk, at folk bliver, siger han og tilføjer, at virksomheden meget gerne rekrutterer internt:

- Det skulle vi nok være begyndt på tidligere, for vi har guldkorn i den her butik.

Annonce

Har fed kemi med kollegaer

10-15 af medarbejderne har været i virksomheden i mindst 15 af dens 20 leveår.

Blandt dem er Jacob Bødskov Købsted, der bor i Hovedgård og hele tiden er midt i eller på vej med et grin.

- Jeg elsker at være her, mest fordi man er selvbestemmende og har frihed under ansvar, men også fordi det er sjovt at være en del af en virksomhed i vækst, siger han, der er også er glad for arbejdsopgaverne.

Jacob Bødskov Købsted har været i virksomheden i 15 år, og han har ingen planer om at rejse. Foto: Niki Treumer Mogensen

Afdelingschefen fremhæver også, at der er kort fra idé til handling, selv hvis det drejer sig om investeringer, der koster mange penge. En automatisering af arbejdsopgaverne har også været spændende, og så har det stor værdi, at erfarne kollegaer bliver i huset.

- Det er fedt at have grundstammen. Der sidder nogle folk med sindssyg stor viden, og den bank kan man åbne for, hvis der er behov for det, siger han og afviser, at han kunne finde på at søge væk:

- Der er en fed kemi, når vi afdelingschefer mødes, fordi vi kender hinanden fra teamsmøderne. Jeg har gode kollegaer, det er som en stor familie, og vi hjælper hinanden på tværs.

Annonce
For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Kultur For abonnenter

Anmeldelse af Hobbitten: Det kunne så let være helligbrøde at pille ved Tolkiens mesterværk, men resultatet er fremragende

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Mindeord: Henrik Ochsner var et sjældent menneske i ordets fineste forstand

AGF For abonnenter

David Nielsen siger farvel til AGF: 1.693 dage med 'Let's fucking go!'

Aarhus

Classic Race Aarhus genopstår i miniformat søndag

Aarhus

Dårlig dømmekraft på sidste skoledag: Elever fik overrakt karameller med nåle i

For abonnenter

Sommer på vej! Derfor bliver Vestkysten igen den store vinder

Aarhus

Vandrehistorien: Passer det, at Beder-Malling trækker dødbringende lyn til?

Byudvikling For abonnenter

Nye toner: Borgerne får bedre muligheder for at blande sig i byudviklingen

Innovation

Prisvindende virksomhed klar til at slippe robotterne løs i Aarhus: Capra venter kun på en tilladelse

Debat

Magt- og udstødelseskultur findes ikke kun på Herlufsholm: Det gennemsyrer hele konkurrencestaten og dansk politik

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Alarm 112

Batteri-virksomhed brød pludselig i brand: Beredskabet var massivt til stede

Sport For abonnenter

Tre teams er tilbage i kampen om det nye stadion i Aarhus: Disse mageløse stadioner har de arbejdet på tidligere

Kultur

Revy-grin tilbage i Smilets by: Aarhus får igen sin egen revy

Annonce