I denne uge tager vi fat på en lidt mere utraditionel fiskeret i madskolen i maj. Det er den verdenskendte britiske ret, som mange danskere også er vilde med, fish’n’chips.
Denne ret rækker helt tilbage til 1860’erne, hvor den faktisk var et fusions-måltid af den hollandske og spanske kultur. Oprindeligt blev retten tilberedt ved at vende fisken i en tynd dej, som oftest kun var af øl og mel, og derefter dybstegt. Men i dag bliver det lidt lettere.
Ingredienser
- 2 pk. fiskefrikadeller á 380 g
- 1 kilo rodfrugter/kartofler
- 1 håndfuld purløg, dild eller blandede krydderurter
- 100 g syltede agurker
- 1 dl cremefraiche 38%
- Salt og peber
Sådan gør du
Lun dellerne i cirka 10 minutter ved 160 grader.
Skræl rodfrugterne/kartoflerne og skær dem i stave.
Steg dem i varm olie, eventuelt i frituren, til de er gyldne. Eller du kan lade dem være i ovnen ved 200 grader i cirka 30 minutter.
Hak krydderurterne og rør dem i cremefraichen med finthakkede syltede agurker.
Smag til med salt og peber.
Del de lune deller i to.
Lav kræmmerhuse ud af papir og server heri dellerne, grøntsagerne og dippen.
Tip: Hvis du bare vil gøre det lidt mere lækkert, kan du sylte dine egne agurker. Det tager kun et kvarter at lynsylte i en blanding af eddike og sukker.