Annonce
Livsstil

Inges køkken: Fish'n'greens

Foto: Skovdalnordic.com
Annonce

Her i tredje lektion i madskolen om fisk skal vi prøve friteret fisk. Husk, at fisken kun skal have kort tid i olien. Nogle vil måske indvende, at det bliver for fedt, men jeg tænker, at hvis vi spiser grønt til, så går det nok. Derfor har jeg lavet min mere grønne udgave af den klassiske fish’n’chips, hvor både fisk og kartofler er friturestegte. Og så har jeg også valgt en mager fisk, nemlig mørksejen, eller slet og ret sejen med en fedtprocent på cirka 0,3 gram pr. 100 gram.

Ingredienser

  • 800 g sej eller anden hvid fast fisk
  • Salt og peber
  • 2 æg
  • 2 dl mel
  • 1 dl mælk
  • 1 l solsikkeolie (til friturestegning af fisken)
  • 400 g blandet salat
  • 1 dl aioli

Sådan gør du

Pisk æg, mel og mælk sammen til en tyk pandekagedej.

Vend fiskestykkerne i dejen og friter dem i olie i cirka otte minutter.

Server de friterede fiskestykker med salat og aioli.

Tip: Du kan lave din egen aioli ved at tage en god mayonnaise og røre den med et par pressede hvidløgsfed og revet limeskal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Kommentar: Sagen om Peter Christiansen handler ikke om penge, men om selvforståelse - og AGF har fået sendt et signal til FCK

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Erhverv

Chefkok fra Det Franske Hjørne klar med måltidskasser: Mad af høj kvalitet og et minimum af madspild

Byudvikling For abonnenter

Burgerbar og flere restauranter på vej: Strandvejen i Risskov bliver nyt madcentrum

Annonce