Annonce
Livsstil

Inges køkken: Suppe med kylling, grøntsager og kokosmælk

Suppen kan holde sig tre dage på køl, og ellers kan den fryses. Foto: Skovdalnordic.com
Sådan laver du en lækker udgave af den berømte kyllingesuppe mulligatawny.

Jeg ved godt, at denne suppeopskrift er krævende, men den er alle anstrengelserne værd. Opskriften er en variation af den berømte kyllingesuppe mulligatawny, der stammer fra det sydlige Indien og blev adopteret af briterne i begyndelsen af 1800-tallet.

Når du har lavet den et par gange, kan du begynde at lave din egen udgave ved at variere ingredienserne. Personligt foretrækker jeg at bruge ovnstegte kyllingelår. Husk at fjerne skindet.

Der bliver en god portion suppe ud af denne opskrift, så du skal have fat i en stor gryde. Suppen kan holde sig tre dage på køl, og ellers kan den fryses.

Annonce

Ingredienser

2 spsk. oliven- eller rapsolie

1 stort pillet og finthakket løg (200 g)

5 fed hvidløg (30 g) (pillet og knust/finthakket)

20 g ingefær (hvis den er frisk, skal den være finthakket)

2 spsk. salt

25 g garam masala (krydderiblanding)

25 g smør

500 g kyllingebryst uden skind eller en kogt eller stegt rest uden skind

1 stor gulerod i små tern (250 g)

1 medium sødkartoffel med eller uden skræl i små tern (350 g)

1 medium squash i små tern

2 dåser hakkede tomater

250 g skyllede røde linser

1 liter kyllingebouillon

1 liter vand

1 dåse kokosmælk (400 g)

1 spsk. æblecidereddike - kan udelades

Annonce

Sådan gør du

Begynd med at få styr på alle ingredienser ved at have dem forberedt og klar. Der er et fransk udtryk, der hedder ”mise en place”. For alle grøntsager i tern gælder det, at de skal være en centimeter. Er de ikke det, så ændrer det kogetiden på suppen.

Hvis du bruger frisk kyllingekød, så begynd med at stege kyllingebrysterne i lidt olie på en pande. De skal brunes på begge sider og derefter bages 25 minutter i ovnen ved 220 grader. Efter at have kølet i cirka 10 minutter skæres kødet ud i mindre mundrette stykker. Hvis du bruger en rest kyllingekød, så skal det bare skæres ud.

Kom olie i en gryde og varm op til høj varme. Kom løg, hvidløg og ingefær i sammen med salt. Rør rundt i et par minutter. Når det tager farve, så skru ned for varmen.

Tilsæt krydderiet garam masala og bland godt. Rør i et halvt minut.

Tilsæt smør og kylling og rør i tre sekunder.

Tilsæt linser og rør i tre sekunder. Husk, at de skal være skyllede.

Tilsæt gulerod og sødkartoffel og rør i tre sekunder.

Tilsæt hakket tomat.

Til sidst tilsættes først bouillon og så vand og kokosmælk. Bland godt. Skru op for varmen, til det koger.

Skru ned og lad det simre i 10 minutter.

Tilsæt squash og lad det simre i yderligere fem minutter.

Tjek, om suppen mangler salt, og om grøntsagsternene er møre.

Til sidst tilsættes æblecidereddike i små mængder ad gangen.

Kan serveres med en skål ris eller bulgur.


Tip: Prøv at anrette med friske æbletern.

Surdejsbrød med bacon passer godt til suppen. Foto: Skovdalnordic.com
Annonce

Baconbrød

Kylling og bacon går godt i spænd.

Hvem kan ikke godt li' en sandwich med kylling og bacon? Derfor har jeg valgt at ledsage kyllingesuppen med et godt surdejsbrød med bacon. På den måde bliver suppen et helt måltid - også for dem, som er vant til at spise kød til aftensmåltidet.

Annonce

Ingredienser

4 stk. surdejsbrød

25 g smør

75 g ost efter eget valg

Timian

80 g bacon

Annonce

Sådan gør du

Smør brødet på begge sider, riv osten over og drys med timian.

Læg skiver af bacon over.

Bag i ovn ved 220 grader cirka 15 minutter.

Ovne er meget forskellige, så tjek brødet, som skal være crunchy.

Server brødet til suppen.


Annonce
Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Aarhus For abonnenter

Rift om pladserne: Kommunen slukker Aarhus-restaurants drøm om mere udeservering

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Kultur For abonnenter

Jacob og Helle tænker tøj som 'gourmetshopping': Det skal være ærligt og personligt

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce