Annonce
Mad og drikke

Inges Køkken: Steak au poivre

Foto: Skovdalnordic.com

Som de fleste klassiske retter findes steak au poivre i mange versioner. Akkurat som boeuf bourguignon, som vi runder novembers madskole af med om en uge.

Madhistorikere mener, at steak au poivre stammer fra Normandiet i det 19. århundrede.

Rygtet siger, at det var en favorit til aftenmåltiderne i bistroer og på bordeller på grund af den euforiserende effekt, som peber siges at have. I begyndelsen af 1900-tallet var retten populær i restauranter i Paris. I dag er den på de fleste klassiske franske bistroers menukort.

Opskrift

Til fire personer

4 oksesteaks

1/2 dl sorte peberkorn

2 tsk. salt

1 lille løg

30 g smør

1 dl cognac

2,5 dl fløde

2 spsk. balsamicoeddike

Knus peberkorn fint og bland salt i. Gem en teskefuld peber.

Vend bøfferne i peberblandingen.

Smelt det meste af smørret og steg bøfferne tre minutter på hver side.

Pak dem ind i folie.

Hak løget fint.

Smelt lidt mere smør og steg finthakket løg i smørret.

Tilsæt en teskefuld knust peber.

Tilsæt cognac og lad alkoholen fordampe.

Når det er kogt ind, tilsættes fløden. Lad det koge op og smag til med eddike.

Server bøfferne med saucen og pommes frites.

Annonce
Foto: Skovdalnordic.com
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tyv med en sød tand: Kraftig bygget mand stjal en hel palle Blomme i Madeira

Aarhus

Efter drama på havnen: Turbåde indstiller al sejlads

Annonce