Denne suppe er Stephen Paul's nyeste opfindelse, og han er begyndt at drikke den om eftermiddagen i en kop i stedet for en kop kaffe, når det begynder at blive mørkt. Men du kan også bruge suppen som en sauce til fisk og muslinger, for eksempel kammuslinger.
Prøv at stege grøntsager og hvidløg i ovnen i stedet for at koge det hele. Jeg foretrækker personligt den stegte version, men den tager selvfølgelig lidt længere tid.
Der bliver en god portion suppe ud af denne opskrift, så du skal have fat i en stor gryde (mindst tre liter). Suppen kan holde sig i tre dage på køl, og ellers kan den fryses.
Ingredienser
2 spsk. oliven- eller rapsolie
1 stort pillet og finthakket løg (200 g)
2 tsk. salt
20 g skrællet og finthakket ingefær (frisk)
4 fed hvidløg (25 g) (pillet og knust/finthakket)
2 store, skrællede gulerødder i tern (400 g)
1 stor sødkartoffel med eller uden skræl (400 g)
1 liter hønse- eller grøntsagsbouillon
1 spsk. gurkemeje
1 tsk. paprika
500 g vand
1 dåse kokosmælk
Saft af en limefrugt
Sådan gør du
Begynd med at få styr på alle ingredienser ved at have dem forberedt og klar. Der er et fransk udtryk, der hedder mise en place.
Skær alle grøntsagerne ud. Husk, at jo grovere stykker, desto længere kogetid.
Kom olie i en gryde og varm op til middel varme. Kom løg og salt i og tilbered i to minutter. Tilsæt hvidløg og ingefær og sørg for, at de ikke bliver brune. Sker det, så fjern straks gryden fra varmen.
Tilsæt gurkemeje og paprika og rør godt rundt. Tilsæt gulerod og sødkartoffel. Rør rundt i cirka et halvt minut og tilsæt så bouillon og til sidst vand.
Bring suppen til kogepunktet og skru så ned og lad den simre i et kvarter.
Tjek, om grøntsagerne er møre, så suppen kan blendes. Skru helt ned for varmen eller sluk.
Smag suppen til med en ekstra teskefuld salt, hvis det er nødvendigt. Tilsæt kokosmælk - og måske lidt ekstra vand, hvis suppen er for tyk.
Til sidst tilsættes en spiseskefuld limesaft. Smag igen på suppen og vurder, om der skal tilsættes endnu en spiseskefuld limesaft.
Tip: Prøv at anrette med ristede mandler.
Hjemmelavet drys
Prøv at lave dit eget drys, som kan bruges til mange forskellige slags supper. Lav rigeligt og gem i glas, som du kan have stående fremme på en hylde.
Ingredienser
1 spsk. chiliflager
2 spsk. nigellafrø
2 spsk. sesamfrø
100 g wasabiærter
Sådan gør du
Knus wasabiærter og tilsæt de andre ingredienser.
Server til suppen.
Soupstone i Inges køkken
I novembers madskole har Livsstils faste madskribent og -fotograf, Inge Skovdal, inviteret Stephen Paul, indehaver af restauranten Soupstone, til at komme med opskrifter på supper, som hun vil garnere med nemt tilbehør.