Annonce
Livsstil

Inges køkken: Suppe med sødkartoffel og gurkemeje

Suppen kan også bruges som en sauce til fisk og muslinger. Foto: Skovdalnordic.com

Denne suppe er Stephen Paul's nyeste opfindelse, og han er begyndt at drikke den om eftermiddagen i en kop i stedet for en kop kaffe, når det begynder at blive mørkt. Men du kan også bruge suppen som en sauce til fisk og muslinger, for eksempel kammuslinger.

Prøv at stege grøntsager og hvidløg i ovnen i stedet for at koge det hele. Jeg foretrækker personligt den stegte version, men den tager selvfølgelig lidt længere tid.

Der bliver en god portion suppe ud af denne opskrift, så du skal have fat i en stor gryde (mindst tre liter). Suppen kan holde sig i tre dage på køl, og ellers kan den fryses.

Annonce

Ingredienser

2 spsk. oliven- eller rapsolie

1 stort pillet og finthakket løg (200 g)

2 tsk. salt

20 g skrællet og finthakket ingefær (frisk)

4 fed hvidløg (25 g) (pillet og knust/finthakket)

2 store, skrællede gulerødder i tern (400 g)

1 stor sødkartoffel med eller uden skræl (400 g)

1 liter hønse- eller grøntsagsbouillon

1 spsk. gurkemeje

1 tsk. paprika

500 g vand

1 dåse kokosmælk

Saft af en limefrugt

Annonce

Sådan gør du

Begynd med at få styr på alle ingredienser ved at have dem forberedt og klar. Der er et fransk udtryk, der hedder mise en place.

Skær alle grøntsagerne ud. Husk, at jo grovere stykker, desto længere kogetid.

Kom olie i en gryde og varm op til middel varme. Kom løg og salt i og tilbered i to minutter. Tilsæt hvidløg og ingefær og sørg for, at de ikke bliver brune. Sker det, så fjern straks gryden fra varmen.

Tilsæt gurkemeje og paprika og rør godt rundt. Tilsæt gulerod og sødkartoffel. Rør rundt i cirka et halvt minut og tilsæt så bouillon og til sidst vand.

Bring suppen til kogepunktet og skru så ned og lad den simre i et kvarter.

Tjek, om grøntsagerne er møre, så suppen kan blendes. Skru helt ned for varmen eller sluk.

Smag suppen til med en ekstra teskefuld salt, hvis det er nødvendigt. Tilsæt kokosmælk - og måske lidt ekstra vand, hvis suppen er for tyk.

Til sidst tilsættes en spiseskefuld limesaft. Smag igen på suppen og vurder, om der skal tilsættes endnu en spiseskefuld limesaft.


Tip: Prøv at anrette med ristede mandler.

Annonce

Hjemmelavet drys

Prøv at lave dit eget drys, som kan bruges til mange forskellige slags supper. Lav rigeligt og gem i glas, som du kan have stående fremme på en hylde.

Annonce

Ingredienser

1 spsk. chiliflager

2 spsk. nigellafrø

2 spsk. sesamfrø

100 g wasabiærter

Annonce

Sådan gør du

Knus wasabiærter og tilsæt de andre ingredienser.

Server til suppen.

Lav dit eget drys med blandt andet wasabiærter. Foto: Skovdalnordic.com

Soupstone i Inges køkken

I novembers madskole har Livsstils faste madskribent og -fotograf, Inge Skovdal, inviteret Stephen Paul, indehaver af restauranten Soupstone, til at komme med opskrifter på supper, som hun vil garnere med nemt tilbehør.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Aarhus For abonnenter

Rift om pladserne: Kommunen slukker Aarhus-restaurants drøm om mere udeservering

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Kultur For abonnenter

Jacob og Helle tænker tøj som 'gourmetshopping': Det skal være ærligt og personligt

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce