Annonce
Østjylland

Inklusion skal ikke skræmme børn væk fra skolen

- Alle børn har ret til at være en del af fællesskabet, så der skal tænkes ud af boksen, når det handler om inklusion, mener Lone Jakobi (S), der er formand for børn-, uddannelses- og kulturudvalget. Arkivfoto: Søren E. Alwan.

Sårbare børn med særlige behov skal tættere på almenklasserne, for de kan have gavn af hinanden, mener udvalgsformand.

Annonce

Odder: Inklusion skal foregå lokalt, og børn med særlige behov skal mødes mere med børnene i de almene klasser.

Det er det stærke politiske signal til forvaltningen efter et år, hvor politikere, fagfolk, forvaltning og forældregrupper har arbejdet intenst med, hvordan man i Odder Kommune bliver bedre til at inkludere de sårbare børn i fællesskabet.

- Vi vil have, at arbejdet med at inkludere børnene skal være tættere på. Vi skal have flere mellemformer ude på de enkelte skoler, så man kan skabe et større tilhørsforhold mellem de sårbare børn og alle de andre børn, siger Lone Jakobi (S), der er formand for børn, uddannelse og kultur.

Hermed mener hun, at børn med særlige behov eller udfordringer ikke nødvendigvis skal flyttes ind på en af de skoler, der har specialklasser, hvis man kan finde løsninger lokalt, så barnet kan få undervisning, der svarer til barnets behov samtidig med, at barnet kan blive i sit kendte miljø og tæt på kammeraterne.

- Vi skal være barnets stemme, siger Lone Jakobi.

Annonce

Inklusion for alle

Målet er at lave bedre inklusion for alle.

- Der skal være plads og rum til alle, uden at vi ikke skræmmer nogle elever væk, for vi tror grundlæggende på, at alle børnene kan have gavn af hinanden. Og vi skylder de sårbare børn at finde en form, der virker, siger formanden.

På børn-, uddannelses- og kulturudvalgsmødet i februar skal udvalget beslutte, om man er tilfreds med den organiserings- og økonomimodel, som forvaltningen har udarbejdet på baggrund af det sidste halve års analysearbejde.

Herefter skal medarbejderne og forældrene i skolebestyrelserne høres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-kvintet mangler mod FC København

Aarhus

Spis ordentligt!

Aarhus

Sådan genkender du falske profiler: Gertrud Sørensen fra Elev hedder i virkeligheden Lois McLean og bor i Canada

Annonce