Annonce
Aarhus

Insekter, frøer og fugle flytter ind på århusianske plejehjem

Det lille vandhul på Plejehjemmet Vestervang 44 har vagt stor begejstring hos både forstander Pernille Scherling Frisch (tv) og beboer Elin Alise Frederiksen. Foto: Sisse Dupont

Fire århusianske plejehjem har fået anlagt vandhuller i haverne som led i projektet Wild Aarhus, der skal skabe mere insektliv i byen.

Annonce

AARHUS: Der er kommet nye beboere på en række århusianske plejehjem. Eller rettere: Der er kommet nye beboere i plejehjemmenes haver.

Fire plejehjem i Aarhus har nemlig fået anlagt vandhuller, som skal trække flere insekter, flere frøer og mere fugleliv ind i byen. Til gavn får både plejehjemsbeboerne og biodiversiteten i byen.

Vandhullerne er blevet anlagt i et samarbejde mellem Naturhistorisk Museum og de to kommunale projekter Plant Liv og Wild Aarhus.

Idéen er at etablere flere insektoaser - altså vandhuller - i midtbyen og samtidig skabe liv og glæde på plejehjemmene, som får rislende vandløb, kvækkende frøer og svævende guldsmede lige uden for døren.

Annonce

"Et dejligt åndehul"

Forstander på plejehjemmet Vestervang 44, Pernille Scherling Frisch, fortæller at biotoperne - som vandhullerne også kaldes - har fået stor betydning for både beboerne og de ansatte:

- Det har gjort gårdhaven skønnere at se på, og der er så meget liv med insekterne og fugle, der kommer og bader. Alt det synes beboerne er spændende. Dyrelivet havde jeg slet ikke tænkt over på forhånd, men tanken om, at vi er med til at skabe en diversitet i naturen, er ren win-win, siger Pernille Scherling Frisch.

Og for beboer Elin Alise Frederiksen er vandhullet en kærkommen mulighed for at komme udenfor.

- Det er dejligt, at vi har det her lille åndehul. Jeg er virkelig glad for at sidde herude og lytte til vandet, der klukker. Jeg tager tit min kaffekop med herud. Jeg er ikke ret meget for at være inde, hvis der er mulighed for at komme ud, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt notat: Flere er blevet smittet ved eid-fester og en begravelse

Aarhus

Tre ud af fire århusianske studerende må blive hjemme i år: Det er pisse surt, fortæller de

Annonce