Annonce
Rejser

Instagram-idéer blev til bog om at tage børnene med ud i naturen

Jonas Gylling Greve er forfatter til bogen ”Ud med ungerne - året rundt”. PR-foto: Politikens Forlag
Jonas Gylling Greves forfatterkarriere begyndte på Instagram med et håb om at inspirere familier til at komme ud i naturen. Nu er hans idéer udkommet i bogform med titlen ”Ud med ungerne - året rundt”.

Jonas Gylling Greve er pædagog, far til to og nu også forfatter. For 8. april udkom hans bog ”Ud med ungerne - året rundt”. Den 160 sider lange bog byder på simple aktiviteter, som kan lokke børnene med ud i naturen året rundt, til ferie og i højtider. Det kan være alt fra vandkikkert til fuglebingo og fra natur-uro til luftfugtighedsmåler.

- Jeg har tænkt meget over, hvad der er sjovt, og måder, man kan bruge naturen og materialer på. Nogle af idéerne popper op i mit hoved, og så prøver jeg dem af, fortæller Jonas Gylling Greve, som til at begynde med slet ikke havde overvejet, at idéerne ville gå hen og blive en bog, da han for to år siden begyndte at lægge idéerne ud på sin instagramprofil:

- Jeg delte bare idéerne i håbet om at inspirere familier til at komme ud med deres børn, og så voksede det helt vildt. Det var egentlig aldrig planen, men måske har populariteten været hjulpet på vej af coronanedlukningen.

Annonce

Væk fra skærmen

Idéen til at skrive en bog vil Jonas Gylling Greve ikke selv tage æren for.

- Det var Politikens Forlag, der tog kontakt til mig. Forlaget spurgte, om ikke jeg syntes, det var en god idé at skrive en ”ud med ungerne”-bog. Det, syntes jeg, var en vanvittig god idé. Tænk sig, at de små idéer, jeg delte, skulle blive en ægte bog. Det var vildt, og så med så stor en spiller som Politikens Forlag, fortæller forfatteren, der bor på Djursland i Ryomgård med Mols Bjerge tæt på sammen med sin kone og datter på seks år og søn på 10 måneder.

”Ud med ungerne - året rundt”. PR-foto: Politikens Forlag

Det er sammen med sin datter, at han har afprøvet mange af bogens idéer, men også på sit arbejde i en børnehave.

- Det er sundt at komme ud, og det er et godt alternativ til skærmtid, som børnene får meget af både hjemme og i skolen. Det er ikke, fordi jeg er modstander af det. Min egen datter ser også meget tv og iPad, men det er godt at supplere med muligheden for at tage udenfor og lave noget sjovt. Det er positivt for koncentrationen og immunforsvaret, og samtidig samler man kræfter til at komme indenfor igen, fortæller Jonas Gylling Greve og tilføjer:

- Og så er det bare hyggeligt. Når man er af sted, er man bare sammen om den natur, man er i. Og så kan man håbe på, som sidegevinst, at børnene finder ud af, hvor fed naturen er, så de også får lyst til at passe på den.

”Ud med ungerne”

8. april udkom bogen ”Ud med ungerne - året rundt” på Politikens Forlag.

Forfatter er pædagog Jonas Gylling Greve.

Bogen er på 160 sider.

På Instagram kan man følge Jonas Gylling Greves aktiviteter under Ud med ungerne.


Det er sundt at komme ud, og det er et godt alternativ til skærmtid, som børnene får meget af både hjemme og i skolen. Det er ikke, fordi jeg er modstander af det. Min egen datter ser også meget tv og iPad, men det er godt at supplere med muligheden for at tage udenfor og lave noget sjovt.

Jonas Gylling Greve
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Få det fulde overblik over Viby-sagen: Derfor endte drabsmand med 12 års fængsel for at stikke sin eks-hustru ihjel

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

50 år som dronning: Jubilæum fejres med to ture i karet, hyldest på Rådhusets balkon og folkefest i Mindeparken

Byudvikling For abonnenter

Kommunen takker nej til milliongave fra bygherre: Tvivl om juraen nulstiller aftale

Debat

David Nielsen betalte prisen: Og nu er løsningen på AGF's krise åbenbart et seminar

Aarhus For abonnenter

Aarhus var i akut mangel på stemmetællere: Så fandt kommunen en løsning

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Alarm 112

Så faldt dommen i Viby-knivstikkeri: Der var tale om drab - og straffen kunne have været højere

Aarhus For abonnenter

Bag om myten: Er Botanisk Have en voldtægtsmagnet som kvinder bør undgå om natten?

Alarm 112

Fireårig datter ville gerne se sin mor: - Storebror måtte forklare, at far havde stukket hende ned, og at de ikke ville se mor igen

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Byudvikling

Aarhus Havn er årsag til 17.000 job: Sådan er havnen kommet frem til tallet

AGF For abonnenter

David Nielsen fyldte mere på gangene i AGF, end de fleste lige aner - og derfor bliver hverdagen med en ny cheftræner også en helt anden nu for klubben, spillerne og fansene

AGF

AGF-duo klar til U21-landsholdet - men Hausner er forbigået

Annonce