Annonce
Debat

Institutionsbesøg: Alternativet sørger for, at alle bliver hørt

"Fra nu af skal udvalget lytte til både borgere og medarbejderne, når vi besøger kommunens sociale institutioner", skriver Mira Issa Bloch, byrådsmedlem i Skanderborg for Alternativet. Pressefoto

Læserbrev: I starten af oktober vedtog Socialudvalget i Skanderborg Kommune Alternativets forslag om, at vi på institutionsbesøg skal mødes med medarbejderne og de borgere, der bruger kommunens tilbud, eller bor der – ikke kun stedets ledere. Tak til udvalget, for at støtte dette vigtige princip.

I den tid jeg har været medlem af Socialudvalget, har vi i alt for høj grad kun besøgt og snakket med lederne af de sociale indsatser, kommunen står for. Og det dur ikke.


Annonce

På socialområdet betyder det, at vi skal lytte til social- og sundhedshjælperen, behandleren i socialpsykiatrien og pædagogen og alle de andre dygtige borgere. Alt efter hvem du spørger, får du flere vinkler og dermed et større billede.

Mira Issa Bloch


Derfor stillede Alternativet et meget vigtigt forslag på Socialudvalgets møde 1. oktober. Og det blev heldigvist vedtaget. Fra nu af skal udvalget lytte til både borgere og medarbejderne, når vi besøger kommunens sociale institutioner.

I Alternativet mener vi nemlig, at politikerne skal lytte til de mennesker, der ved, hvad de taler om. Dem, der har fingeren på pulsen og jord under neglene. På socialområdet betyder det, at vi skal lytte til social- og sundhedshjælperen, behandleren i socialpsykiatrien og pædagogen og alle de andre dygtige borgere. Alt efter hvem du spørger, får du flere vinkler og dermed et større billede.

Og så skal vi lytte mere til dem, det handler om: borgerne og brugerne.

For det nytter ikke, at vi som politikere kommer ud på kommunens institutioner, og hovedsageligt hører på den øverste ledelse. Selvfølgelig skal vi også lytte til ledelsen. For det er ledelsen, der lokalt sætter rammerne for arbejdet i samarbejde med medarbejder og borger.

Men de skal ikke stå alene. Vi skal også høre, hvad medarbejderne og borgerne mener.

Derfor ser jeg frem til vores fremtidige besøg, hvor vi nu skal snakke med alle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Aarhus

Undrer du dig også? Hvorfor er der blå plastre på havneskulptur?

Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Annonce