Annonce
Aarhus

Integrationsdebat handlede om parallelsamfund og bandekonflikt

Stiftens valgmøde på Frederiksbjerg Skole var meget velbesøgt. Foto: Jens Thaysen

Det sidste punkt på dagsordenen for Århus Stiftstidendes valgmøde var integration. Og de ting, der særligt var fokus på, var indsatsen mod parallelsamfundet og bandekonflikten i Aarhus.

AARHUS: Vi kan ikke blive ved med at opdele borgerne i 'os' og 'dem'. Det var blandt andet ordene fra Rabih Azad-Ahmad (R), da valgmødet tog emnet integration op til debat.

Kulturrådmanden erkender, at der har været nogle udfordringer i Gellerup.

- På mange parametre er det blevet bedre. I Gellerup har flere taget en ungdomsuddannelse. Men der er stadig udfordringer, og det handler om lange, seje træk, sagde Rabih Azad-Ahmad (R).

Thomas Medom hæftede sig også ved beskæftigelsen. Her mener han, at det går fremad, men at der samtidig er meget lang vej.

- Vi skal tage fat og skabe arbejdspladser, og så skal der bygges en skole i Gellerup, sagde Thomas Medom.

I forhold til, om der skal bygges en skole i Aarhus Vest, kvitterede Marc Perera Christensen (K) med et noget uklart svar. Derimod var han klar i sin udmelding om, at det ikke er de politiske partier, der har skabt problemerne med parallelsamfundet.

- Det handler om, at man i hjerte og sind føler, at man er dansk. Det er den dagsorden, vi skal rejse nu, alt andet er en illusion', sagde Marc Perera Christensen, hvor publikums respons var noget af det højeste i løbet af debatten mandag aften.

Annonce

Bandekonflikt tages op

Da der blev sagt integration til aftens valgmøde, kom debatten også hurtigt til at handle om bandekrigen i Aarhus.

Her svarede Social- og beskæftigelsesrådmand Thomas Medom (SF) en af tilhørerne med at sige, at vi ikke skal tro, at vi kan løse en bandekonflikt fra rådhuset.

- Østjyllands Politi er gået helt ned på individ-niveau i samarbejde med kommunen. For eksempel at sanktionere dem, der står til rådighed for arbejdsmarkedet, men ikke tager imod jobs, sagde Thomas Medom (SF).

Han forsikrede tilhørerne om, at man skal lytte til medarbejderne og beboerne i de udsatte områder.

Jacob Bundsgaard (S) bød også ind i debatten med holdningen om, at det godt kan betale sig med forebyggende arbejde.

- Vi skal gøre alt for at bekæmpe de bander, der huserer. Vi skal bruge mange kræfter på forebyggende arbejde. Det er en kæmpe udfordring både med parallelsamfund, social udfordring og kriminalitet. Det handler grundlæggende om, at mor og far derhjemme sørger for, at børnene ikke bliver rullet ud i kriminalitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce