Annonce
Sport

Inter henter rutineret forsvarsspiller i United

Eddie Keogh/Reuters
Ashley Young forlader Manchester United og skifter til italienske Inter på en halvårlig kontrakt med option.

Inter forstærker sig i defensiven med rutinerede Ashley Young.

Det bekræfter den italienske topklub fredag på sin hjemmeside, hvor det berettes, at den 34-årige brite har skrevet kontrakt frem til sommeren med option på yderligere en sæson i klubben.

Klubskiftet var ventet, da Ashley Young havde kontrakt med United frem til sommer, og da flere medier beskrev, at han var i Milano til lægetjek fredag.

Ashley Young følger dermed i fodsporene på Romelu Lukaku samt Alexis Sánchez, der begge skiftede Manchester United ud med Inter i sommeren i 2019.

Lukaku skiftede permanent, mens Inter indgik en lejeaftale omkring Sanchez.

Ashley Young kom til Manchester United i 2011 fra Aston Villa, og han opnåede at vinder mesterskabet i 2013, FA Cup-titlen i 2016 og både Liga Cuppen og Europa League i 2017 med United.

Han har i alt spillet 261 kampe for United og er noteret for 19 scoringer.

Ashley Young har spillet 39 landskampe for England, og han var anfører i Manchester United i denne sæson, inden den ære fredag tilfaldt Harry Maguire, inden Youngs klubskifte blev officielt.

Inter er i den seneste tid i italienske, britiske og danske medier meldt tæt på at sikre sig danske Christian Eriksen enten i en handel i januar eller om et halvt år, når Eriksens kontrakt i Tottenham udløber.

Inter ligger på andenpladsen i Serie A med to point op til Juventus på førstepladsen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce