Annonce
Aarhus

Interessen for efteruddannelse er vokset under coronakrisen: Erhvervsakademi Aarhus har oplevet en stigning på 20 procent

Flere østjyder har benyttet coronakrisens nedlukning til at efteruddanne sig. Foto: Erhvervsakademi Aarhus
Flere østjyder har brugt coronakrisens nedlukning til at skifte karrierespor eller bygge ekstra på deres cv, så de står stærkere på arbejdsmarkedet i fremtiden.
Annonce

AARHUS: Flere århusianere har indledt det nye år med at efteruddanne sig.

Det skriver Erhvervsakademi Aarhus i en pressemeddelelse.

5000 er lige nu i gang med en efter- og videreuddannelse på akademiet, som siden 2019 har oplevet en stigning i antallet af deltidsstuderende med 20 procent. Det svarer til 600 flere studerende de seneste to år.

- Med en voksende pensionsalder er det ikke alle danskere, der kan sidde med de samme arbejdsopgaver hele livet. Derfor giver det sikkerhed i arbejdslivet at efteruddanne sig indenfor sit nuværende fag eller i en ny retning. Det giver flere kort på hånden og er en investering i ens fremtid, siger markedschef Brian Kruse Jacobsen.


Med en voksende pensionsalder er det ikke alle danskere, der kan sidde med de samme arbejdsopgaver hele livet. Derfor giver det sikkerhed i arbejdslivet at efteruddanne sig indenfor sit nuværende fag eller i en ny retning.

Brian Kruse Jacobsen


Ifølge akademiet vælger flere at bruge coronakrisens nedlukning på at foretage et karrieremæssigt sporskifte eller opbygge slagkraft til deres cv, så de står stærkere i et forandret jobmarked.

- Vi har været meget fleksible i nedlukningsperioden og med kort varsel i stand til at skifte til onlineundervisning. Efterspørgslen efter fag er stort set den samme, men det er klart, at covid19-nedlukningen har gjort folk bevidste om behovet for livslang læring, da flere har oplevet, at deres job har ændret sig eller måske helt er forsvundet, siger markedschefen fra Erhvervsakademiet Aarhus, Brian Kruse Jacobsen.

Annonce

Omstillingsfondens midler hjælper

HK Østjylland, der har 21.000 erhvervsaktive medlemmer, fortæller, at de også kan mærke ønsket om efteruddanne sig blandt deres medlemmer. Det er især midlerne fra den såkaldte omstillingsfond, der har sat skub i tendensen.

Erhvervsakademi Aarhus har oplevet en stigning på 20 procent i antallet af deltidsstuderende i de seneste to år. Foto: Erhvervsakademi Aarhus

- Flere har fået øjnene op for, at livslang læring er nødvendigt, og at det er en god ide at holde sine kompetencer up to date. Det er især indenfor de merkantile fag og ledelse, at vores medlemmer efteruddanner sig. Særligt hos de af vores medlemmer, der ikke er omfattet af en kompetencefond, har Omstillingsfonden gjort en stor forskel. Det er vores opfattelse, at os østjyder er blandt dem, der har fået mest gang i efteruddannelse bl.a. takket være Omstillingsfonden, siger fællesformand Jesper Thorup fra HK Østjylland.

Erhvervsakademi Aarhus er et af de største af sin slags herhjemme med 5000 deltidsstuderende og 4900 fuldtidsstuderende. Akademiet har både efteruddannelser på akademi- og diplomniveau, ligesom de har kurser til erhvervsaktive voksne.

Ved hjælp af støtte fra Omstillingsfonden kan faglærte og ufaglærte få op til 10.000 kroner per år til statsgodkendt efteruddannelse. Muligheden gælder både enkeltfag og moduler på akademi og diplomuddannelser. Der kan søges penge fra omstillingsfonden indtil udgangen af 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Politiker siger nej til navneskifte: Kvindekampen fortjener sit eget museum

Annonce