Annonce
Livsstil

Interessen for kreative hobbyer er steget markant: Corona har åbnet for et nyt publikum

Stine Hovgaard (t.h.) og datteren Emilie besøgte kreamessen i Forum Horsens for at søge inspiration til nye krea-projekter. - Jeg frygter, det bliver dyrt, for her er godt nok mange gode ideer, lød det fra Stine Hovgaard. Foto: Ludvig Dittmann
Efter en lang pause slog Forum Horsens lørdag dørene op til en kreamesse med flere end 60 stande. Interessen for håndarbejde og kreative hobbyer er steget markant under coronapandemien, mener messens arrangør.

Horsens: Smykker af glas, smykker af ben og smykker af perler. Keramik med forskellige glasurer, akvareller, patchwork, tørrede blomster, avancerede perleplader, alkohol ink, træfigurer og garn i alle afskygninger.

Forum Horsens danner i weekenden rammen om det, arrangørerne kalder Østjyllands største kreamesse med omkring 60 stande. Her kan man finde inspiration og materialer til alt det, man gerne vil lave. Eller lære at lave.

- Og så kan man købe sig til det, man ikke selv kan finde ud af at lave, griner Torben Borg, der står bag kreamessen.

Annonce

Han er - selvom der på den solrige lørdag er virkelig god plads mellem messens boder - fuld af fortrøstning. Der skal nok komme gang i besøgstallet på hans messer, der har ligget stille i et halvt års tid på grund af coronapandemien. Gæsterne har nemlig savnet at komme ud - og så har pandemien også åbnet for et nyt publikum til kreamesserne, mener han.


Jeg kan være lidt bekymret for, om jeg får for mange ideer - og får lyst til at købe for meget.

Stine Hovgaard, Horsens


- Nogle af udstillerne har f.eks fortalt mig, at garnsalget er steget med en tredjedel under coronapandemien, og jeg ser mange nye typer gæster på kreamesserne, siger han og nikker mod et stærkt tatoveret yngre par, der snuser rundt mellem standene med håndarbejdsartikler.

- Der er kommet en bred diversitet i vores besøgende, som tidligere bestod mere af midaldrende veninder. Nu kommer her alle typer, og de er her længe. De fordyber sig i netop deres niche, siger han.

- Ring hvis du har spørgsmål

Den tendens bekræfter Kirsten Handberg, der driver garnbutikken uldbutik.dk fra sit hjem i Haderup mellem Viborg og Holstebro.

Kirsten Handberg kan sagtens mærke i sin netbutik uldbutik.dk, at coronakrisen har givet danskerne lyst til og mod på håndarbejde. - Jeg har fået mange flere yngre kunder, siger hun. Foto: Ludvig Dittmann

- Der er virkelig mange, der er begyndt at strikke. Særligt unge mennesker. Jeg har på fornemmelsen, at mange af dem har tænkt: Vi kan ikke komme til fester. Vi kan kun sidde hjemme i små grupper - og så kan vi da lave noget håndarbejde, siger hun.

Kirsten Handberg har igennem coronapandemien haft godt gang i sin netbutik, men hun nyder at kunne komme ud på messe igen.

- Det giver så meget inspiration at komme ud og møde dem, jeg handler med. Jeg kan virkelig godt lide at vejlede dem og hjælpe dem med at finde de helt rette strikkeprojekter, som de kan få succes med, siger hun, imens hun stikker en kunde, der netop har forsynet sig med både garn og en strikkeopskrift, et kort med sit telefonnummer.

- Ring hvis du har spørgsmål. Eller hvis du går i stå. Det betyder altså noget for mig, at du får succes med det - og det ikke bare ender i en kurv, siger hun.

Annonce

Mødre og døtre

Der er virkelig god plads mellem standene. Også lidt for god plads, mener messearrangør Torben Borg. De nuværende coronarestriktioner betyder, at der må være i alt 500 besøgende på messen af gangen - med masser af sprit og god afstand. Det tal er vi ikke i nærheden af lørdag eftermiddag, hvor kun spredte grupper af primært børnefamilier snuser rundt.

- Vejret er simpelthen for godt til messebesøg i dag, konstaterer Torben Borg.

En af dem, der har taget sine børn med på messe, er Signe Lolle fra Stensballe.

Signe Lolle fra Stensballe havde taget døtrene Mila på 11 og Vilma på otte med til kreamesse. Både mor og døtre er glade for håndarbejde og kreative sysler i alle afskygninger. Foto: Ludvig Dittmann
Otte-årige Vilma Lolle faldt for en stand med meget kreative perlekreationer af miniperler. Foto: Ludvig Dittmann

Sammen med døtrene Mila på 11 og Vilma på otte driver hun rundt mellem boderne og mærker på garn, beundrer smykker og perleplader.

- Jeg har altid strikket og syet rigtig meget. Det har jeg nok fra min mor. Og jeg vil gerne give håndarbejdet og kreativiteten videre til mine børn. De er også glade for krea - men nok mere tegning og maling, siger Signe Lolle, der er begejstret for de mange stande, hvor man kan få gode tips og tricks.

- Det giver masser af inspiration til nye projekter, at de har tid til at snakke med mig, siger hun.

Også Stine Hovgaard fra Horsens bruger kreamessen til at få gode ideer. Og faktisk er hun bekymret for, at det kan blive en dyr omgang at besøge messen.

Rigtig mange stande på messen bugner af garn. Og Kirsten Handberg fra uldbutik.dk fornemmer, at mange flere er begyndt at strikke i forbindelse med coronapandemien. Foto: Ludvig Dittmann

- Jeg kan være lidt bekymret for, om jeg får for mange ideer - og får lyst til at købe for meget. Jeg vil f.eks virkelig gerne lære at strikke, og her er så meget fint garn, griner hun.

Kreamessen i Forum Horsens har også åbent søndag kl. 10-16.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce
Annonce
Annonce
Livsstil

God morgen - skal vi danse tango?

Aarhus

Et af Aarhus ældste værtshuse drives med trukket håndbremse: - Peter Gift har altid været et lidt pænere værtshus

Aarhus For abonnenter

Socialområdet skal videre efter en kæmpe begmand: - Nu må Aarhus prioritere mennesker før mursten og prestige

Annonce