Annonce
Sport

Intern konkurrence skal kompensere for tabt arv

Mia Blichfeldt er Danmarks bedste damesingle for tiden. Hun er placeret som nummer 12 på verdensranglisten. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Dansk badminton mangler på kvindesiden ledestjerner for de unge, men det skal jævnbyrdigheden erstatte.

Ingen Camilla Martin eller Tine Baun at se op til i single. Og ingen Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl at lære fra i damedouble.

Siden de to sidstnævnte stoppede karrieren på topplan for et par år siden, har landsholdstræningen i Brøndby ikke haft den eller de figurer, som de yngre kræfter har kunnet besigtige på nærmeste hold med henblik på at nå den absolutte verdenstop.

Til gengæld har træningen på elitecentret noget andet, som er blevet midlet til at kompensere for ovenstående tab. Det mener den 21-årige doublespecialist Alexandra Bøje.

Annonce

- Vi ligger og presser hinanden meget, og vi kan spille mod hinanden til træning. Det giver helt sikkert noget i længden, at vi kan ligge og presse hinanden virkelig meget, siger hun.

De senere år har dansk damegolf nydt stor succes i Europa - især i kraft af trioen Emily Pedersen på 25 år, 26-årige Nanna Koerstz Madsen og Nicole Broch Estrup på 28 år.

Selv har de flere gange forklaret, hvordan den hårde indbyrdes konkurrence mellem dem gennem alle ungdomsårene har været med til at motivere dem og udvikle dem i retning mod toppen.

På trods af troen på, at dansk badminton i fremtiden vil fremavle kvinder, der kan spille med om de største titler, så er Alexandra Bøje heller ikke blind for, at et par topnavne på træningen ville have en stor, positiv effekt.

- Det giver meget motivation, når man har nogle topspillere, fordi man så tydeligt kan se "okay, det er det her, jeg skal blive bedre til".

- Det giver jo et godt træningsmiljø, hvis der hele tiden er nogen, som er bedre end en selv, og når man så er den bedste, kan man give noget videre til andre, siger Alexandra Bøje.

Hun nåede ikke selv at være på landsholdstræningen, mens Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl stadig var der. Dog er hun sikker på, at deres tilstedeværelse kunne have gavnet endnu mere.

- Jeg kan da forestille mig, at Sara Thygesen og Maiken Fruergaard (Danmarks for tiden bedste damedouble, red.) godt kunne have brugt et par som Christinna og Kamilla at træne med og spille imod. Det kunne have givet dem meget, siger Bøje.

De danske kvinder skal fredag klokken 13.30 møde Sydkorea i kvartfinalen ved det igangværende Uber Cup - VM for damelandshold, som spilles i Aarhus.

/ritzau/

Annonce
AGF For abonnenter

Det var en uskøn AGF-sejr i en skøn kulisse, og den slags fungerer bare i Aarhus

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

David Nielsen jubler over sprudlende AGF: - For mig handler fodbold om andet end at score mål

Byudvikling For abonnenter

Video: Kom med indenfor i de dyreste lejligheder med panoramaudsigt i Nicolinehus på Aarhus Ø

Alarm 112

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn på vej

AGF

Sejr foran 19.000 tilskuere: AGF nærmer sig top seks efter sejr over AaB

AGF

Kaos under AGF-kamp: Tusinder med billet får besked på at gå i Tivoli i stedet - tilskuere er rasende

AGF For abonnenter

Stort portræt: Yann Bissecks potentiale kender ingen grænser, men han forbereder sig allerede på et liv efter fodbolden

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Mange stærke præstationer, da AGF besejrede AaB

Alarm 112

11 personer tiltalt i omfattende narkosag: Politiet afslørede  stor amfetamin-fabrik

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Aarhus

Gratis parkering: Her kan elbilejere parkere gratis i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Marianne og Peter har parkinson og bokser for livskvalitet: - Først var det en lettelse at få en diagnose - så kom chokket

Alarm 112

Proptrækker var våben: 49-årig mand stak ud efter rival og er sigtet for grov vold

Annonce