Annonce
Kultur

International lydkunst i Aarhus: Spor Festival for 15. gang

"No Tomorrow” er en ballet for seks dansere og seks guitarer. Bryce Dessner fra bandet The National har komponeret musikken eksklusivt til “No Tomorrow”, der er blevet rost af både kritikere og publikum. Iceland Dance Company vandt The Icelandic Performing Arts Award for forestillingen, som de seneste to år har turneret i hele Europa. Foto: Saga Sigurðardóttir
Seks Tina Dickow-lookalikes i en rokokoinspireret dansekoncert, en performancekoncert, som ligner en bizar udgave af legen 'kongens efterfølger', og et musikalsk bud på, hvordan et menneskes DNA lyder. Fristet? Så tag på den århusianske lydkunstfestival Spor.

AARHUS: Når festivalen Spor går i luften 9. til 11. maj sker det for 15. gang.

Den århusianske festival blev etableret i 2005 og har siden været med til at sætte Danmark på det internationale landkort for nykomponeret musik og lydkunst.

- Spor Festivals betydning for det danske musikmiljø kan ikke undervurderes. Den har holdt ved i mange år med et meget højt niveau år for år og en stærk vilje og evne til at inddrage lokalmiljøet i Aarhus, hvor festivalen holder til. Det er utroligt vigtigt, at vi har en festival som Spor i Danmark, siger Anette Vandsø, lektor ved Æstetik og Kultur i en pressemeddelelse.

Annonce

Spor Festival

Spor Festival finder sted torsdag 9. maj til og med lørdag 11. maj på flere forskellige lokaliteter i Aarhus.

Se mere om programmet på www.sporfestival.dk

Billetsalg via www.billetsalg.dk/spor

Billetpriser: Unge under 30 år: 80 kroner. Øvrige: 130 kroner.

Seks verdenspremierer

Dette års program byder på hele seks verdenspremierer og syv Danmarkspremierer.

Årets åbningsforestilling er den prisvindende dansekoncert "No Tomorrow" af Iceland Dance Company. Her opfører seks kvindelige dansere i jeans og hvide T-shirts med hver sin guitar en dansende koncert Musikken er komponeret af Bryce Dessner fra bandet The National, og forestillingen handler om en søgen efter voksenlivet og kærligheden inspireret af lyrik fra rokokotiden.

På Spor festival mødes store internationale stjerner inden for nykomponeret musik med de nyeste upcoming talenter, der kommer til at præge musikbranchen i fremtiden.

En af dem er århusianske Kaj Duncan David, der sidste år modtog Carl Nielsens talentpris og i år er blevet tildelt et stipendium fra Akademie der Künste i Berlin. Sammen med den århusianske koreograf Troels Primdahl har han skabt værket "Up Close and Personal", der beskrives som "en centrifugal operettesolo om en operasanger på kanten af et sammenbrud".

Publikum kan også opleve komponisten Marcela Lucatelli, som er ved at skabe sig en succesfuld musikalsk karriere. Hun deltager på festivalen for første gang og optræder både med co-produktionen "Impossible Penetrations", som hun har skabt med det engelske komponistkollektiv Bastard Assigments, og soloperformancen, "Run, Run, Run".

De to festivalledere, Anna Berit Asp Christensen og Anne Marqvardsen, har en klar mission om at udbrede kendskabet til den internationalt anerkendte festival til så mange som muligt.

- Nogle af de værker, vi viser her på lillebitte Spor, burde opføres på store institutioner som Det Kongelige Teater med maksimal publikumsmæssig kapacitet. Det fortjener værkerne, og det fortjener danskerne, udtaler Anna Berit Asp Christensen, der håber at festivalen i fremtiden vil udvide sit publikum, så endnu flere får øjnene op for kvaliteterne, alsidigheden og inspirationen, man kan hente i nykomponeret musik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Feststemte AGF-fans indtog Tangkrogen

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

Annonce