Annonce
Kultur

International rift om lederen af Kunsthal Aarhus

Jacob Fabricius har fået en fornem opgave i Chicago. Foto: Kim Haugaard

Jacob Fabricius får ansvaret for udstilling i Chicago.

AARHUS: Udlandet har bud efter Jacob Fabricius. Lederen af Kunsthal Aarhus var i slutningen af 2018 kurator for en udstilling i Miami, USA, og nu har Chicago i USA fat i ham.

Han skal være kurator, det vil sige have ansvaret for en udstilling på messen Art Expo Chicago fra 19. til 22. september. Den viser skulptur, video, film og webstedsspecifikke arbejder i Navy Piers Festival Hall i den amerikanske by.

- Det er stort for Aarhus, for det viser, at man ude i verden har bemærket, hvordan vi arbejder med kunst. Der er folk, som har kikkerten ude, og vi bliver lagt mærke til af internationale kontakter. Det styrker byens selvbevidsthed på det kunstneriske. Aarhus er vital og vigtig på kunsten, og det gælder både akademier, kunsthal og museum. Selv om vi som by er en lille spiller, kan vi godt være med internationalt, siger Jacob Fabricius.

Annonce

Det er stort for Aarhus, for det viser, at man ude i verden har bemærket, hvordan vi arbejder med kunst.

Jacob Fabricius

Op mod ti kunstnere

Hans opgave bliver at finde op mod en halv snes kunstnere til Art Expo.

- Der skal være forankring i det lokale, og nu skal jeg finde dem og de øvrige. Det kan tænkes, at der er danskere iblandt. Det passer ganske godt med, at Statens Kunstfond laver en satsning i år i midtvest USA, hvor kunstfonden vil vise dansk design, kunst og arkitektur, siger Jacob Fabricius.

Før han kom til Kunsthal Aarhus for et par år siden, har han blandt andet været direktør og kurator på Kunsthal Charlottenborg i København og direktør for Malmö Konsthall i Sverige og er bestyrelsesmedlem i Statens Kunstfond.

Udstillingen sidste år på Museum of Art and Design på Miami Dade College i Florida var med den danske kunstnergruppe Superflex.

Jacob Fabricius har besøgt og samarbejdet med Chicagos kunstinstitutioner siden slutningen af 1990'erne.

- Jacob Fabricius' har i Kunsthal Aarhus oprettet et af de stærkeste tværfaglige udstillingsprogrammer i Nordeuropa og i udlandet, siger Stephanie Cristello, kunstnerisk direktør for Expo Chicago.

Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Minut for minut: Gyserafslutning - Silkeborg henter sejren hjem i kampens sidste minutter 

Annonce