Annonce
Aarhus

Internt V-oprør: Økonomisk uansvarligt at bygge stadion

Venstres Peter Sporleder (midt) lægger sig med sine holdninger ud med partiets leder, rådmand Bünymin Simsek (th). Her er de fotograferet sammen ved konstitueringen i byrådet sammen med Ango Winther (S). Foto: Kim Haugaard

Venstres byrådsmedlem Peter Sporleder er imod forslaget fra sine partifæller om at finansiere et nyt stadion ved at sælge byggegrunde, hvor væddeløbsbanen ligger. Han frygter det alligevel vil koste kommunen penge.

AARHUS: Der er oprør i Venstres byrådsgruppe om forslaget til nyt stadion i Aarhus. Byrådsmedlem Peter Sporleder kalder en anbefaling om et nyt stadion fra fremtrædende partifæller for "økonomisk uansvarlig".

Onsdag fremlagde revisionsfirmaet PWC en analyse af mulighederne for et nyt stadion med fire scenarier.

Venstres politiske leder, Bünyamin Simsek, og Venstres gruppeformand, Hans Skou, sidder i den politiske styregruppe for et nyt stadion sammen med kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R). Styregruppen anbefaler enstemmigt, at kommunen vælger scenarie 4, hvor travbanen flyttes til et andet sted for i stedet at udstykke hele området til boliger, så indtægterne kan anvendes til at ombygge stadion og flytte atletikbanen for.

- Det er vigtigt, at forslaget kan realiseres uden at gøre indhug i kommunekassen, sagde Bünyamin Simsek til avisen.

Annonce

Sporleder sår tvivl

Men det er byrådsmedlem Peter Sporleder (V) stærkt tvivlende overfor.

- Lige meget hvordan vi end vender og drejer det, så vil det koste millioner fra kommunekassen at bygge et nyt stadion. Selv det for kommunen billigste forslag er jo ikke gratis. Og for at det kan hænge sammen skal man udstykke travbanen og sælge byggegrunde. Men jeg kan ikke forstå, at man siger, det ikke koster kommunen noget. Hvis man for eksempel sælger sit hus for at købe en båd, er båden jo ikke gratis. Så har den også kostet noget, siger Peter Sporleder.

- Og det er økonomisk uansvarligt og utroværdigt at komme her få måneder efter et spareforlig med et forslag, der helt sikkert vil koste kommunen penge, siger Peter Sporleder.

Han tilføjer, at byrådet i september med tårer i øjnene gennemførte smertelige besparelser på børn, ældre og hjemløse.

- Så får det mig op i det røde felt at komme og foreslå noget, der koster penge bagefter, tilføjer Peter Sporleder.

"Væddeløbsbanen er kulturhistorie"

Desuden er han meget ked af at skulle nedlægge Jydsk Væddeløbsbane fra 1924, som han betegner som et stykke værdifuldt århusiansk kulturhistorie, som vi skal værne om.

- En bebyggelse af jorden ved travbanen vil også ødelægge og fjerne de naturskønne arealer, som er så vigtige for byen. Lad os få styr på vores prioriteter, siger Peter Sporleder, der med sine meldinger også på Facebook allerede har lagt sig ud med de to partifæller.

Århus Stiftstidende har spurgt Venstres politiske ordfører, Heidi Bank, hvad hun mener om sagen og om den interne uenighed:

- Det er alt for tidligt at konkludere oven på analysen, der lige er kommet. Nu vil vi først have tid til at drøfte analysen i gruppen.

Bünyamin Simsek siger, at modellen ikke vil gøre indhug i kommunekassen. Er du enig i det?

- Det er noget af det, vi skal diskutere. Og jeg skal lige selv have tid til at læse analysen ordentligt først.

Peter Sporleder vil også gerne bevare travbanen, er du enig i det?

- Det er også noget af det, vi skal diskutere i gruppen. Det bliver en samlet drøftelse om sagen, svarer Heidi Bank.

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Århus-talent flytter til Sønderborg

Annonce