Annonce
AGF

Interview: Ankersen om kontraktforlængelse, selvtræning med Mortensen og om at smadre Brøndby

JFMINTERN - Jakob Ankersen, AGF (7). 29.09.2019. 3F Superliga. AGF-FC Nordsjælland. Foto: Ole Nielsen.
Kantspiller Jakob Ankersen er efter to og et halvt år i AGF efterhånden en af de mest rutinerede spillere i truppen. Han har stort set hele tiden været fast mand og gjorde klart udtryk for sin utilfredshed, da han ikke var det.

FODBOLD:

Hvor meget har AGF flyttet sig siden du kom til klubben i 2017?

- Rigtig meget og på mange parametre. Da jeg kom til klubben, klædte vi om en i skurvogn på parkeringspladsen og styrketrænede også i en. Banerne var heller ikke verdensklasse. Alt det uden for banen har flyttet sig markant til det bedre. Og inde på banen er det et helt andet hold, der er kun Juelsgård, Amini, Backman og Jovanovic tilbage. Det er svært at sammenligne truppen, men den er nok mere homogen nu og bedre sammenskruet.

Hvorfor er det lige i denne sæson, I når top-6?

- Vi er godt besat og har to mand til hver position, hvilket har været en mangelvare tidligere. Det korte svar er, at man skal kigge på vores seneste seks-otte kampe. Og jeg synes faktisk, at vi har spillet på samme måde igennem hele sæsonen også mod Midtjylland og FCK, men der fik vi bare ikke point ud af det. Der ikke nogen, der pisser i bukserne fordi vi taber en kamp. Vi vidste godt, det ville ske før eller siden. Og så ved jeg godt, at der er nogen, der synes, det er træls, det lige er Randers, vi skulle tabe til, men for mit vedkommende gør det ikke mig det store om det er Silkeborg eller Randers, vi taber til.

Din kontrakt med AGF udløber til sommer. Hvad betyder fremtiden på?

- Selvfølgelig tænker jeg på det, men for at være helt ærlig har jeg ikke brugt tid på det i den forstand, at det jo ikke er mig, der skal komme med en ny kontrakt, det er dem (AGF, red.). Og når de ikke har henvendt sig betragter jeg det som om, det er fint som det er lige nu og at de er tilfredse med, hvordan der ser ud. Jeg spiller jo stadig og er ikke sat af, så jeg tager det stille og roligt.

Hvis du stoppede i AGF i dag, hvilken kamp ville du så gerne huskes for?

- Den der står mest frisk i mit hoved er Brøndby ude, hvor vi vandt 3-0. Vi spillede en fantastisk kamp. Det er et kanonsvært sted at spille, og vi gik derover og desarmerede dem. Det var fedt.

... og hvilken vil du gerne have bliver glemt?

- Da vi tabte 1-4 til Randers FC på hjemmebane (i 2017, red.). Det var ikke særlig sjovt. Under kampen tænkte jeg; fløjt dog af og lad os komme videre.

Annonce

Du har ry for at være den i klubben, der træner mest hårdt. Hvordan kan det være?

- Jeg er i styrkelokalet 45 minutter før hver træning sammen med Patrick (Mortensen, red.) for at udvikle mit fysiske aspekt. Jeg har haft udfordringer med, at jeg har været for nem at skubbe væk, men de udfordringer har jeg ikke på samme måde efter tre måneder konstant oppe i træningslokalet. Det hjælper rigtig meget, at Patrick også er der hver morgen, for det kan godt blive nogle hårde dage.

Tidligere på sæsonen udtalte du dig kritisk om at sidde på bænken, og at du var parat til at finde en ny klub, hvis det fortsatte. Fortryder du det udbrud?

- Jeg er ret sikker på, at det ikke er på grund af den udtalelse, at jeg nu spiller fast igen. Men det kom ud af, at jeg syntes, det var mærkeligt, jeg sad på bænken. Jeg havde haft en fin opstart og startede i Hobro. Runden efter var jeg pludselig wingback i Parken, hvilket jo ikke rigtig er min position. Og herefter var jeg sat af. Det kom bag på mig, at jeg ingen forklaring fik, og det var dét, jeg sagde. Og jeg blev så spurgt ind til, om jeg kunne finde på at forlade klubben, og så svarede jeg, at jeg er 29 år, og hvis ikke AGF ville bruge mig, var der jo ingen grund til, at jeg sad ude på bænken og tjente penge. Så kunne jeg lige så godt komme videre. Og det holder jeg fast i, og mere er der ikke i det. Og jeg har også vendt situationen med David Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tæt trafik på Helgenæs skaber debat

Annonce