Annonce
Randers FC

Interview: Sådan har de små procenter skabt en stor stime i Randers FC

Efter sejren over AGF går Randers FC ind til landskampspausen på en aktuel tredjeplads i Superligaen. Foto: Bo Amstrup/Scanpix 2019)
Skarpe dødbolde, den rigtige afstand mellem kæderne og en trup, der er sluppet fri af skader og træner godt. Det er ifølge træner Thomas Thomasberg vigtige ingredienser i stimen på nu syv sejre i træk.

Randers: - Vil du have en kop kaffe med?

Det er en cheftræner Thomas Thomasberg i godt humør, som avisens udsendte møder til det aftalte interview denne onsdag formiddag i Randers FC. Men hvorfor skulle han ikke også være det?

Den elektriske stemning fra søndagens sejr over AGF foran næsten 10.000 tilskuere kan stadig mærkes i kroppens fibre, og sjældent har Randers FC været så godt kørende som i øjeblikket.

De seneste syv kampe, fem i Superligaen og to i pokalturneringen, er alle blevet vundet med en målscore på overbevisende 18-2. Glemt er det næsten, at Randers FC i slutningen af august tabte til oprykkerne fra Lyngby.

Men Thomas Thomasberg kender godt mekanismerne fra et langt liv i fodboldens verden. Først som spiller. Nu som træner.

Den ene dag er du skurk. Den næste dag er du helt.

- Som jeg også har sagt til spillerne, så er det ikke mere end tre spillerunder siden, at det var AaB, som var det hotte hold i Superligaen. Nu har de lige spillet en kamp mod Hobro, hvor de skulle vinde for at komme væk fra bundplaceringerne.

- For vores eget vedkommende er det tre runder siden, at vi var bagude mod Horsens og havde udsigt til at ligge nummer 12 eller 13, hvis vi havde tabt. Længere er der ikke fra fiasko til succes. Dér er det min opgave at finde en midte og holde fokus på indholdet af præstationerne, siger Thomas Thomasberg.

Syv sejre i træk

Randers FC - Silkeborg 2-0

Kolding IF - Randers FC 0-4

Esbjerg fB - Randers FC 0-3

Randers FC - AC Horsens 2-1

FC Roskilde - Randers FC 1-2

AaB - Randers FC 0-3

Randers FC - AGF 2-0

Skadesfri trup

På den baggrund vil han heller ikke på nuværende tidspunkt drage de store konklusioner, når det gælder tabellen.

Hverken i forhold til top 6. Eller i forhold til nedrykning. Der er trods alt kun spillet tolv af 26 kampe i grundspillet.

- Det er vildt fedt lige nu, fordi vi vinder kampene og har været dygtige til at få de små procenter over på vores side i kampene. Men det er jo ikke sådan, at vi er klasser bedre end de hold, vi har slået. Havde vi slækket en smule, kunne det lige så godt være kampe, vi havde tabt. Lad os se, hvordan det ser ud til vinterpausen, siger Randers FC-træneren.

Lader man øjebliksbillederne hænge, og i stedet kigger på præstationerne, kan Thomas Thomasberg se mange ting, der har peget i den rigtige retning den seneste halvanden måneds tid.

- I begyndelsen af sæsonen lukkede vi for mange mål ind, men nu har vi fundet den rigtige afstand mellem kæderne, og vores presspil fungerer. Samtidig har vi bortset fra Issah Salou haft alle spillere på træningsbanen de seneste 14 dage, hvor vi i begyndelsen af sæsonen havde en del spillere ude med skader.

- Det er vigtigt, for vi kan se, at når vi får sat noget ordentligt sammen på træningsbanen, så kan vi på dagen vinde over de fleste, siger Thomas Thomasberg.

Annonce

Skarpe på dødbolde

I den offensive del af spillet har en afgørende nøgle været, at Randers FC har været skarpe på dødbolde.

Hele ni af holdets 20 mål i Superligaen i denne sæson er scoret efter dødbolde.

- Vi får faktisk ikke så mange dødbolde som vores modstandere, men vi har været dygtige til at udnytte dem, vi får. Det er ikke gratis mål, for det kræver grundig forberedelse og gode "server" fra de spillere, der sparker dem. Men det er vigtigt at kunne lave mål efter dødbolde, for det er med til at flytte point, siger Randers FC-træneren velvidende, at omkring en tredjedel af målene i moderne fodbold bliver scoret efter dødbolde.

Så også her hæver procenterne i Randers FC sig i øjeblikket over gennemsnittet.

Randers FC spiller en træningskamp torsdag klokken 12 ude mod Viborg FF. Herefter holder spillerne fri fredag, lørdag og søndag, inden de på mandag begynder forberedelserne frem mod udekampen mod topholdet FC Midtjylland 21. oktober.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce