Annonce
Sport

Intet at diskutere: Danmark skal slå verdensmestrene

Succesen klæber til 61-årige Oliver Krumbholz, når det handler om fransk kvindehåndbold. Hans hold kan nøjes med uafgjort for at sende Danmark ud i VM-mørket. Foto: Ritzau/Scanpix
Vind eller forsvind. Så enkelt er det for danskerne, der dog fik has på Frankrig i de to nationers seneste møde.

JAPAN - KUMAMOTO: Ordet skæbnekamp bliver brugt ret ofte, men sjældent har det vel været mere rammende.

Det er nemlig alt eller intet for både Danmark og Frankrig, når de to stolte håndboldnationer mødes fredag middag dansk tid i den sidste af de fem indledende gruppekampe ved VM-slutrunden i Danmark.

Holdene har lige mange point, og kæmper for at gøre Tyskland og Sydkorea følgeskab videre til mellemrunden. Frankrig har dog en bedre målscore end Danmark og kan derfor nøjes med at spille uafgjort.

Annonce

Klar favorit

Hos Danske Spil er Frankrig klar favorit til at vinde kampen. Odds på fransk sejr er 1.45, uafgjort 9.80 og dansk sejr 3.55. Vinder Frankrig er danskerne altså ude af det fine selskab og skal for første gang nogensinde spille taberturneringen Presidents Cup.

Frankrig har vundet syv af de seneste ti landskampe mod Danmark. For et år siden, hvor Frankrig blev europamester på hjemmebane, blev danskerne undervejs slået med sikre 29-23. I den kamp var der klasseforskel. Stor, stor klasseforskel endda.

Danmark vandt dog det seneste møde. Det var tilbage i marts i træningsturneringen Golden League, hvor det på udebane blev til en sejr på 25-22, så det er altså ikke helt umuligt at vinde over Frankrig.

Og det er det måske navnlig ikke lige nu. Frankrig er OL-klar og har på ingen måde imponeret indtil videre ved VM-slutrunden, men alligevel venter der med garanti Danmark en uhyggelig vanskelig opgave.

Der er intet at diskutere: Verdensmestrene skal ned med nakken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Husk nu 2020

Det er blevet nytårsaften. En aften, som af mange ses som “årets aften”. En aften, hvor vi kollektivt gør status og giver en ny chance. Festen nytårsaften skal være vildere og større end den plejer at være. Og vi skal spise endnu mere mad og være endnu smukkere klædt end nogensinde før. Og så skal vi huske at gøre os nogle nytårsforsætter. Nytårsforsætter er lidt en sjov størrelse. De er blevet vores årlige “touch-base” på den personlige udvikling, som vi egentligt gerne vil tage, men ifølge statistikkerne har svært ved at indfri. Så mange af os gør som kartoffelavler Oluf Sand gør det, med sine julegaver, nemlig ønsker os det samme i år, som vi plejer at ønske os, for det nye år. Og det er jo egentligt lidt skørt, at vi bruger nytåret til at ville forbedre noget i vores liv. For dagen i dag, er jo ikke mere særlig end dagen i går. Det øjeblik, du oplever lige NU, er altid det samme. Begreber som “sidste år”, “næste år”, “2019” og “2020” - er begreber der KUN findes i den kollektive fantasi. Det eneste sted, du nogensinde kommer til at møde “morgendagen”, det er i dit hoved. Der er kun lige NU! I det lys burde det eneste ønske, vi mennesker har, være ønsket om at være tilstede i nuet. Det må, alt andet lige, være det vigtigste sted at være - hele livet. Og mon egentligt ikke, at mange af de andre ønsker vi går og har for os selv, ville “gives os i tilgift” - når vi er til stede i nuet? For i det at være tilstede i nuet byder os at være nærværende og mere mindfull. Og dermed også mindre fyldt af vores ego-styrede tanker om hvad vi; burde, kunne, skulle og må gøre. Sådan oplever jeg det i hvert fald, i min model af verden. Nytårsaften 2019 havde jeg mange overvejelser omkring. Skulle jeg rejse væk og opleve noget nyt? Eller skulle jeg blive hjemme i DK og takke ja til den ene eller den anden festlige sammenkomst? I stedet for nogle af mulighederne, valgte jeg i år noget helt andet. Nemlig at tilbringe min aften, med det menneske der kender mig allerbedst - mig selv. Jeg skal ikke noget - og jeg var kun mig selv.

Aarhus For abonnenter

Dyreforsøg: Salamanderen skal lære os at gendanne rygsøjlen

Aarhus For abonnenter

Protester og vedtægt fra 1959 lammer kommunalt trafik-projekt: Halvfærdig busholdeplads i Skåde har en uvis fremtid

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];