Annonce
Norddjurs

Intet royalt besøg på Anholt: Corona får regenten til at aflyse sommertogt

Da dronning Margrethe og prins Henrik i forsommeren 2011 besøgte Anholt, var det et stort tilløbsstykke, og anholterne havde glædet sig til igen at byde dronningen velkommen. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Dronning Margrethe skulle på sit sommertogt have besøgt Anholt, men på grund af corona aflyses besøget nu, og det ærgrer både anholterne og borgmester Jan Petersen.

Anholt: 4. juni skulle den lille ø i Kattegat have haft fint besøg, men da forbuddet mod større forsamlinger fastholdes til og med august, må anholterne og turisterne kigge langt efter dronningen.

Kongehuset udsendte tirsdag en pressemeddelelse om, at regentens sommertogt er aflyst, og den melding blev modtaget med beklagelse på Anholt.

- Det er rigtig ærgerligt, for vi havde glædet os til at vise dronningen øen igen, men vi respekterer selvfølgelig beslutningen, siger Liselotte Arentz Sørensen, der er formand for Anholt Borgerforening og indehaver af Anholt Taxi.

Ærgelsen over aflysningen kommer i kølvandet på, at påskedagene på grund af smittefare ikke giver turister til øen som vanligt.

- Påsken er gået i vasken, så derfor havde det været godt med regentbesøget i start juni, så det kunne have slået lidt gang i sæsonen, siger Liselotte Arentz Sørensen.

Annonce

Besøg udskydes til 2021

Det er ikke kun anholterne, der er kede af aflysningen af regentbesøget.

Borgmester i Norddjurs Kommune, Jan Petersen (S), er også ærgerlig over det, omend det ikke kom bag på ham.

- Personligt er jeg ikke overrasket over aflysningen ud fra meldingerne om, hvilken sommer vi kommer til at se ind i, siger Jan Petersen.

Han fortæller, at man var klar med planen for besøget, som man skulle til at teste, men denne plan bliver der nu sat et nyt årstal på.

- Vi planlægger i samarbejde med Kongehuset, at besøget bliver i forsommeren 2021 i stedet, siger borgmesteren.

Han understreger, at selv om der blev set frem til besøget, så skal sundheden vægtes højere.

- Vi skal ikke smide det ud, der er opnået. Der betales en høj pris rundt omkring med de mange aflysninger, men det er en nødvendig pris. Alternativet er værre, siger Jan Petersen.

Efter besøget på Anholt skulle dronning Margrethe have besøgt Aarhus 5.-6. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce