Annonce
Østjylland

Intet Tour de Himmelfart i år: Vil ikke samle en masse unge mennesker

De unge cykelryttere må vente til næste år med igen at konkurrere i Tour de Himmelfart. Billedet er fra 2017, hvor cykelrytteren Julius Johansen vandt løbet. Arkivfoto: Odder Cykel Klub
Odder Cykel Klub har meldt ud, at corona-situationen gør det uforsvarligt at holde ungdomscykelløb i Odder i Kristi Himmelfart-ferien.
Annonce

Odder: Det er en fast tradition, at det internationale ungdomscykelløb Tour de Himmelfart køres i Odder hvert år i skolernes Kristi Himmelfart-ferie. Det bliver der dog ikke noget af i år.

Løbet er nemlig aflyst som følge af Covid 19-pandemien.

- Vi vil ikke tage ansvaret for at samle flere tusinde mennesker på det samme sted over fire dage. Det kan godt være, at situationen ser lidt bedre ud på det tidspunkt, men det er i hvert fald ikke sådan, at vi allesammen er fuldstændigt fri. Og derfor skal vi ikke samle en masse unge mennesker, siger formand for Odder Cykel Klub Torben Kristensen.

Løbet skulle have haft deltagelse af ryttere fra blandt andre Holland og Belgien, som begge er hårdt ramt af Covid-19 i øjeblikket. Situationen i de lande er også en del af årsagen til, at løbet bliver aflyst.

- Holland og Belgien er lukket helt ned. Så der ville ikke være nogen sandsynlighed for, at holdene derfra ville kunne stille op, lyder det fra Torben Kristensen.

Annonce

Løbet kommer igen

Odder Cykel Klub har med det samme meldt ud, at de vender stærkt tilbage med Tour de Himmelfart næste år.

- Vi glæder os rigtig meget hvert år, og i år har vi glædet os endnu mere til at komme videre efter den ulykke, der skete sidste år. Det kommer vi så først næste år, hvor vi må gøre det endnu bedre, end vi ville have gjort i år. Det forarbejde, vi har lavet, kan jo genbruges, siger Torben Kristensen.

Det bliver dog ikke uden omkostninger for klubben at holde ungdomsløbet i live fremover efter aflysningen.

- Det bliver da rigtig hårdt. Det er ikke en uvæsentlig del af indtægterne, der kommer fra løbet. Så ligesom alle andre bliver vi også ramt, når vi kommer i gang igen. Vi kommer til at styre omkostningerne resten af året med meget hård hånd, siger formanden og uddyber, at det kommer til at få konsekvenser for klubbens medlemmer:

- Vi kommer til at miste nogle penge, og der bliver ikke råd til ret mange udlandsture for vores egne ryttere. Men vi ved alligevel heller ikke, hvornår der bliver nogle løb at tage ud til igen, siger Torben Kristensen.

Siden arrangørernes udmelding har Danmarks Cykle Union også meddelt, at alle cykelløb er aflyst indtil 1. juni.

Annonce
Annonce
Aarhus

Militærpolitibetjent død i tjenesten

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-træner klar til sølv-brag: Det er jo helt vildt, at vi står her og nu kun er to point efter FCK

Aarhus

Sommerjazzen er i fuld sving

Annonce