Annonce
Indland

Intimkoncert i Randers udløser stjerneregn over PJ Harvey

De 1000 siddende publikummer på Værket i Randers fik lov at overvære en sjælden storslået koncert af PJ Harvey, mener anmelderne. Billedet her er fra en festival i Budapest tidligere på måneden.

Den 47-årige støjrocker begejstrede anmelderne, der kalder briten en af genrens mest interessante skikkelser.

Anmelderne havde en særdeles god aften, da britiske PJ Harvey besøgte Randers for at give intimkoncert på Værket mandag aften.

"Magisk" og "storslået" er blot nogle af de rosende ord, der bliver brugt om koncerten, der bliver belønnet med flotte karakterer hele vejen rundt.

Musikmediet Gaffas anmelder var blandt de mest begejstrede og giver PJ Harvey topkarakteren seks stjerner ud af lige så mange mulige.

De 1000 siddende publikummer "fik lov at overvære en sjælden storslået opvisning i eminent og meningsfuld musiceren", skriver anmelderen blandt andet.

- I aften står det så klart som nogensinde, at hun fortsat er en af rockens absolut mest interessante skikkelser, tilføjer han.

Jyllands-Postens anmelder giver den 47-årige PJ Harvey fem stjerner for en koncert, der bliver betegnet som "storslået krigsteater".

- I Randers lød det hele godt. Også saxofonerne. Og ikke mindst PJ Harveys på én gang smukke, skrøbelige og skærebrænderagtige vokal, der ledte tankerne hen på hendes pragtpræstation på sidste års Roskilde Festival, skriver anmelderen.

Ekstra Bladets anmelder ligger sig i samme spor som Jyllands-Posten. Han kalder koncerten en "nøje arrangeret opvisning i rockteater".

Dog er han mere mådeholden og giver således fire stjerner for oplevelsen på Værket.

Det skyldes blandt andet, at anmelderen savnede vildskab på scenen.

- Først da Polly Jean mod slut gravede ned i bagkataloget og slap hæmningerne en smule gennem en primalt hærgende "50ft Queenie", kom der et tiltrængt element af vanvid i det ellers så konstruerede drama, skriver anmelderen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Favrskov

Terapihunde henter pris til Hammel

Læserbrev

Læserbrev: Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) går i glemmebogen som kæmpe succes

Alt imens de nye, store FGU-institutioner (FGU = Forberedende Grund Uddannelse) kæmper for at finde fodfæste, viser det sig, at forløberen, Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU), har været en stor succes (https://www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2019/sep/190927-syv-ud-af-ti-unge-kommer-godt-videre-efter-kombineret-ungdomsuddannelse). FGU-institutionerne er opbygget som meget store institutioner (Aarhus ca. 700 elever) og skal løse opgaven med at hjælpe unge uden forudsætninger for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse. KUU havde samme målsætning, men uddannelsen var baseret på institutionssamarbejder og dermed mindre pædagogiske miljøer med plads til individuelle forskelle. I Aarhus havde vi gennem pilotforsøg gjort positive erfaringer, med at forskellige mindre institutioner (bl.a. produktionsskoler og daghøjskoler) arbejdede sammen i respekt for indbyrdes forskelligheder og med plads til forskelligheden i målgruppen. Det førte naturligt frem til et forbilledligt samarbejde omkring den KUU, der nu viser sig at have været en stor succes, og hvor syv ud af ti unge er kommet godt videre. Lovgivningsprocessen bagved KUU var desværre præget af politisk uenighed, så opbakningen var ikke bred. Derfor blev KUU-lovgivningen tidsbestemt med udløb i 2021. Lovgiverne på Christiansborg købte sig tid til at blive enige om en løsning på den udfordring, man vidste var der. Resultatet blev FGU, en stor og samlende lovgivning med bred opbakning, hvilket naturligvis er positivt og helt nødvendigt. Desværre levner FGU-loven umiddelbart ikke plads til undervisningssamarbejder med mindre, selvstændige institutioner (f.eks. daghøjskoler), der dermed afskæres fra at bidrage med massiv erfaring og kompetencer, der nu ses dokumenteret gennem den succes, som KUU har været. Politiske ønsker om indflydelse og styrbarhed gik forud for hensynet til den sårbare målgruppe; systemkrav trumfer menneskehensyn og sund fornuft. Alt imens vi slikker sårene og kæmper for at holde os på benene, efter at have investeret massivt i at gøre det godt til gavn for målgruppen, ønsker vi FGU-institutionerne held og lykke med at løse opgaven. Men vi savner en forklaring på, hvorfor eksempelvis daghøjskolerne i Aarhus, der nu gennem fem år har bidraget massivt til en sjælden set succes på uddannelsesområdet, atter skal kæmpe for overlevelse efter at have spillet rollen som nyttige idioter. Når det så viser sig, hvor FGU oplever problemer, er vi naturligvis klar til at indgå i samarbejder, til glæde for de mange, der ikke lige er skabt til at trives på kæmpe institutioner.

Aarhus For abonnenter

Kursskifte i Aarhus: 2.300 beboere på plejehjem kan få mulighed for privat rengøring

Annonce