Annonce
Østjylland

Inventar fra de fire rådhuse indkasserede 1.261.715 kr.

Auktionerne af det overflødige inventar fra de fire gamle rådhuse blev solgt for 1.261.715 kr. Det dækkede cirka halvdelen af udgifterne til festlighederne.

SKANDERBORG: Anlægsregnskabet for dobbelthallen og det nye administrationcenter og rådhus på Fælleden i Skanderborg er gjort op med et plus på kontoen.

I regnskabet indgår salget af det overflødige inventar fra de fire gamle rådhuse, der blev solgt ved en række auktioner over nettet via Auktionshuset Dab i Viby.

Alt er solgt - eller det vil sige: De få rester, der endnu ikke er solgt, står tilbage i rådhusene og vil enten bliver fjernet, når rådhusene i Ry og Galten rives ned. I Galten er det i fuld gang. Og i Hørning og Skanderborg vil det gå over til dem, der køber ejendommene.

Auktionerne indbragte i alt 1.261.715 kr. I det store regnskab svarer det cirka til det dobbelte af, hvad kommunen brugte på festlighederne ved første spadestik, rejsegildet og indflytningen, hvor regningen løb op i 605.971 kr.

- Der er stort set udsolgt. Der er altid en rest, men alt af større beløbsmæssig værdi er solgt. Ud fra den grovvurdering, som auktionshuset lavede af tingenes værdi før auktionerne, svarer resultatet stort set med det, auktionerne var forventet at indbringe, siger Annelise Bjerregaard, der har stået for den praktiske koordinering med auktionshuset.

Der har været tre runder i afvikling af det overflødige inventar. Kommunens egne institutioner havde førsteret til at byde på at få møbler og andet til gratis afhentning, dog undtaget effekter af særlig værdi, herunder arkitekttegnede møbler. Derefter fik de lokale folkeoplysende foreninger lov til at hente ting, de kunne bruge.

Til sidst blev der holdt otte auktioner, to runder for hvert rådhus.

Annonce
En række værker af Anna Klindt Sørensen får måske deres plads på det nye plejecenter i Ry. Kunstneren Anna Klindt Sørensen blev født i 1899 og døde i 1985. Arkivfoto

Seks værker til Fælleden

Samtidig er de kunstværker og andet fra rådhusenes udsmykning blevet fordelt. Museum Skanderborg har således overtaget en række værker, og det nye plejecenter i Ry undersøger, om man kan overtage 13 udvalgte værker af Anna Klindt Sørenden og Jørgen Glud, så de kan forblive samlet og i lokalområdet.

Der er desuden en runde, hvor kommunale institutioner tilbydes værker gratis. Værker af mindre værdi sælges på en anerkendt kunstauktion, hvilket Kunstrådet har anbefalet. Et overskud herfra anvendes til køb af kunst til det nye vielseslokale på Fælleden.

Men seks værker får deres blivende plads på rådhuset på Fælleden, så der er spor af de gamle kommuners historie og identitet i det nye rådhus.

Fra Ry er det to værker af Jon Gislason, fra Galten er det et værk af en ukendt kunstner, fra Hørning er det et værk af Mogens Gissel og fra Skanderborg er det to værker af Svend Engelund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce