Annonce
Østjylland

Investering kan være en øjenåbner til verden

Helle Snedker, kundedirektør og partner, Formuepleje. Pressefoto

Efter corona er der vist ingen tvivl om, at samfundssind bliver vist et af årets danske ord i 2020. Efter min mening burde investering dog være årets ord hvert eneste år. Ikke mindst fordi man med god ret kan hævde, at investering er en fremragende måde at vise samfundssind på.

Jeg vil påstå, at investering gør dig til en bedre og mere engageret samfundsborger, og at du bliver mere interesseret i verden omkring dig. For at investere skal man på et eller andet plan tage stilling til sin omverden, og i sidste ende kan man være med til at gøre en konkret forskel med sine penge. I denne tid ser vi det blandt andet med det stigende fokus på bæredygtige og ansvarlige investeringer, som spreder sig i alle kundelag og er blevet et fokusområde for rigtig mange – lige fra pensionskasser og fonde til enkeltpersoner.

Bæredygtighed er det oplagte eksempel, men ligesom forbrugerne i supermarkedet har mulighed for at påvirke, hvad der skal stå på hylderne, gælder det samme inden for investering, hvor du på samme vis kan investere sine penge, hvor du mener, at de bør investeres. Jeg er med på, at det nok er lidt lettere at købe en liter økologisk mælk end at finde op og ned i investeringsverdenen, men princippet er det samme.

Annonce

Investerer du dine penge, er du også med til at øge velstanden i samfundet og skabe arbejdspladser. Typisk er der jo et afkast ved at investere, og afkast beskattes, så de offentlige kasser nyder også godt af det, hvis dine penge bliver sendt i arbejde.


Investering handler i sidste ende om penge og afkast, men det er også med til at gøre mennesker til bedre samfundsborgere og mere interesserede i deres omverden.


Når man har placeret sine penge et bestemt sted, vil man næsten automatisk lige følge lidt mere med i både verdenssituationen og det, der konkret påvirker den pågældende investering. På den måde kan investering være en øjenåbner til verden og deraf mit postulat om, at investering skaber bedre og mere engagerede samfundsborgere.

Investering gør dig ganske enkelt mere interesseret i verden omkring dig.

Grundstoffet i investering er således mere end penge. Det er både amerikansk valg, vedvarende energi, Brexit, fredsprocessen i Mellemøsten, en verdensomspændende pandemi og centralbankernes seneste tiltag. Eller beskatning, aktier, virksomhedernes regnskaber eller udvikling af ny og lovende teknologi.

Investering kan være en kilde til uro, hvis man har taget for høje risici og ikke kan sove roligt om natten, og det kan være en kilde til glæde, hvis man har lagt den rigtige plan med de rigtige risici, hvor man ved, at udsving kommer og går. Og så er det altså en evigtgyldig god grund til at følge med i verdens gang og samfundsudviklingen.

Desværre er der ikke altid garantier for, at dit afkast altid er positivt, blot fordi du følger med. Men det er også noget af det, du bør vide om investering, inden du begiver sig ud i det: Der vil med jævne mellemrum altid komme udsving i begge retninger og nogle gange endda ret voldsomme. Det skal du være forberedt på, men er du det, vil du også vide, at det i det lange løb typisk går over igen, hvis du følger den plan, du har lagt. Så selv om investering for dig konkret handler om dine midler og det afkast, du kan opnå, så fungerer investeringer samtidig som en øjenåbner til verden, fordi dine investeringer ofte afspejler tingenes finansielle helbredstilstand.

Om Formuepleje

Klummen er leveret til Erhverv+ af Formuepleje, der er Danmarks største bankuafhængige kapitalforvalter med cirka 100 milliarder kroner under forvaltning og har knap 14.000 investorer.

  • Formuepleje investerer i aktier, obligationer, virksomhedsobligationer og ejendomme.
  • Hovedsædet ligger i Aarhus, og der er over 90 medarbejdere, som primært har base i Aarhus og København. Virksomheden blev grundlagt af Claus Hommelhoff og Erik Møller i 1986, mens Niels B. Thuesen har været administrerende direktør siden 2012.
Annonce
AGF For abonnenter

Det var en uskøn AGF-sejr i en skøn kulisse, og den slags fungerer bare i Aarhus

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

David Nielsen jubler over sprudlende AGF: - For mig handler fodbold om andet end at score mål

Byudvikling For abonnenter

Video: Kom med indenfor i de dyreste lejligheder med panoramaudsigt i Nicolinehus på Aarhus Ø

Alarm 112

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn på vej

AGF

Sejr foran 19.000 tilskuere: AGF nærmer sig top seks efter sejr over AaB

AGF

Kaos under AGF-kamp: Tusinder med billet får besked på at gå i Tivoli i stedet - tilskuere er rasende

AGF For abonnenter

Stort portræt: Yann Bissecks potentiale kender ingen grænser, men han forbereder sig allerede på et liv efter fodbolden

Debat

Den nye pige i klassen: Det klæder ikke debatten, at der er snakken og uro i salen

Alarm 112

11 personer tiltalt i omfattende narkosag: Politiet afslørede  stor amfetamin-fabrik

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Aarhus

Gratis parkering: Her kan elbilejere parkere gratis i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Marianne og Peter har parkinson og bokser for livskvalitet: - Først var det en lettelse at få en diagnose - så kom chokket

Alarm 112

Proptrækker var våben: 49-årig mand stak ud efter rival og er sigtet for grov vold

Annonce