Annonce
Østjylland

Investor med erfaring i seniorbofællesskaber er klar til at realisere projekter i større byer i Jylland

Et seniorbofællesskab med plads til masser af aktiviteter udendørs og inde ligger klar på tegnebrættet hos Tetris A/S. Ejendomsudviklingsselskabet leder efter egnede byggegrunde i større byer i Jylland, for eksempel Viborg og Aarhus. Illustration: Tetris A/S
Udfordringen er at finde den rigtige grund til et nyt seniorbofællesskab, for projektet og finansieringen er på plads, lyder det fra ejendomsudviklingsselskabet Tetris A/S.

Viborg/Aarhus: Der er en stigende interesse for seniorbofællesskaber. Både blandt borgere, der kunne tænke sig at flytte til en mindre bolig i et boligkompleks med mange fælles faciliteter - og hos projektudviklere, der gerne vil ind på boligmarkedet med netop denne type boliger.

Det gælder blandt andet for Tetris Ejendomsudvikling A/S, der har bygget flere bofællesskaber for voksne uden hjemmeboende børn på Sjælland, for eksempel i Næstved og Slagelse, og nu gerne vil i gang i Jylland.

- Udfordringen er at finde den helt rigtige grund, siger Martin Wagner fra Tetris A/S. Der er brug for 10.000 kvadratmeter, og en lokalplan der åbner mulighed for at bygge et bofællesskab, hvor bebyggelsesprocenten ikke er særlig høj.

Annonce

Prisen er vigtig

Martin Wagner peger på, at byer som Viborg  og Randers er interessante, ligesom Aarhus. Men her er det nok urealistisk at finde en bynær grund til en pris, der kan matche konceptet, vurderer han.


Så snart vi er klar til at bygge, bliver der oprettet en interesseliste, og de kommende beboere inviteres til møder om, hvordan fællesskabet skal etableres.

Martin Wagner


Visionen er nemlig at lave et bofællesskab, som alle kan flytte ind i. Også den enlige folkepensionist, der ikke nødvendigvis har penge med fra salget af et stort hus. Derfor skal der dels findes en grund, der ikke er alt for dyr. Desuden er boligerne ikke så store, mens der til gengæld er skruet op for pladsen både udendørs og i de fælles indendørs arealer, der indbyder til samvær og fællesskab.

- Vores boliger er designet med fællesskab for øje, siger Martin Wagner.

Finansieringen er på plads, idet investeringsselskabet NREP er klar til at skyde penge i projekter i Jylland.

Annonce

En stor mangel

I flere år har det været åbenlyst, at der er mangel på bofællesskaber for ældre. Realdanina har for eksempel sat fokus på denne boligform - blandt andet fordi det er med til at bekæmpe et stort problem blandt ældre, nemlig ensomhed.

- Ensomhed er mega-usundt, mens fællesskab giver livskvalitet, siger Martin Wagner.

Boligerne i de seniorbofællesskaber, som Tetris A/S står bag på Sjælland, er ret kompakte. Til gengæld er der masser af plads på fællesarealerne både ude og inde. Illustration: Tetris A/S

- Det vigtigste for seniorer er adgang til natur, lys og luft, at man ikke har noget, der skal vedligeholdes, og at der er parkeringspladser til rådighed, fortæller Martin Wagner.

Der arbejdes hele tiden med at udvikle projekterne, så de matcher de behov, som beboerne har. For eksempel kan det være en mulighed, at der stilles en elbil til rådighed for bofællesskabet, som delebil blandt beboerne.

Tetris A/S kigger blandt andet i yderkanterne af de større byer efter egnede byggegrunde. Det er dog vigtigt, at der er en god infrastruktur i forbindelse med en eventuel lokation.

Annonce

Efter eget valg

- Så snart vi er klar til at bygge, bliver der oprettet en interesseliste, og de kommende beboere inviteres til møder om, hvordan fællesskabet skal etableres.

Der skal også være plads til at drøfte de svære emner, som for eksempel hvordan man håndterer konflikter. For sådan nogen vil opstå, når cirka 100 mennesker skal bo relativt tæt sammen i et landsby-lignende boligkompleks.

Men der er til gengæld mulighed for at være med i et fællesskab, hvor man både kan være en meget aktiv del af aktiviteter og arrangementer, eller føre en mere tilbagetrukket tilværelse i udkanten af alt det, der foregår i bofællesskabet. Men med mulighed for at søge selskab, når man har lyst til det.

Først og fremmest handler det dog om at finde den helt rigtige placering af et bofællesskab.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rikke-Marie skal scannes for alvorlig sygdom, men hospitalet har først tid i 2024: - Jeg troede ikke mine egne øjne

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Et af byens ældste spisesteder har kendt rigmand som erklæret stamkunde - det forstår man

Aarhus

Aarhus Pride lukker flere centrale gader: Få seneste nyt om trafik og politi

Debat

Vi sad med ryggen mod muren foran politikerne: Jeg er rystet over, hvordan det lokale demokrati fungerer

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Aarhus For abonnenter

Rådmand afviste fællesråds repræsentant til møde om havneudvidelse: Det beklager han nu

Alarm 112

Flere bilister kørte med narko og alkohol i blodet

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Annonce