Annonce
Erhverv

Investor ser store muligheder i den digitale spilindustri

- Spilbranchen en ret uerfaren business, ja en umoden industri. Jeg kan bruge min erfaring til at bygge bro mellem forretningsudvikling og kreativitet, siger investor Søren Louis Pedersen. Foto: Anders Bach

Søren Louis Pedersen har investeret i spilvirksomheden Pandaball med base i Silkeborg. Han vil bruge sin erfaring til at bygge bro mellem forretningsudvikling og den kreative spilindustri og ser gerne flere investorer, der ønsker investorsyndikering.

SILKEBORG: Indtil videre har Søren Louis Pedersen, der i 2009 etablerede Libratone i Silkeborg, investeret en sum penge i spilfirmaet Pandaball, der er et konsolspil til Playstation, X-Box, pc eller Switch, og han kigger allerede på fire-fem andre investeringsobjekter i den nordiske spilindustri.

Søren Louis Pedersen finder i modsætning til mange andre investorer den digitale spilindustri interessant, fordi det er en branche i voldsom vækst med tocifrede vækstprocenter.

I 2009 var der 72 danske spilvirksomheder, i 2016 var der 162. Fra 2009 til 2016 er omsætningen steget med over 170 procent. Spilbranchen, der er født ind i et digitalt internationalt marked, oplever imidlertid for andet ar i træk et dyk i bade omsætning og eksport. Det viser de seneste tal fra Producentforeningen.

Til gengæld oplever de spirende iværksættere i branchen stigning pa 29 procent. Bade antallet af selskaber og beskæftigelsen gar markant frem med henholdsvis 14,9 procent og 25,5 procent, saledes at 186 selskaber nu har 1008 fuldtidsansatte.

Eksporten, der i 2016 udgjorde den væsentligste andel (63,3 procent) af spilproducenternes omsætning, faldt i 2017 fra 649 mio. kroner til 552 mio. kroner - et fald pa 14,9 procent.

10 procent af de mest indtjenende selskaber i spilbranchen star for 98,65 procent af den samlede omsætning. Faldet i omsætning pa 10,6 procent er først og fremmest et udtryk for, at de største producenter oplever en tilbagegang, skriver Producentforeningen i sin seneste rapport, der netop er offentliggjort.

Annonce

Søren Louis Pedersen

IværksætterInvestor i syv virksomheder, heraf en fra Silkeborg

Grundlagde højttalervirksomheden Libratone i Silkeborg i 2009

Medlem af tre investerings- og iværksætternetværk i Danmark og USA

Uerfaren business

Udviklingen i det spirende iværksættermiljø i spilindustrien imponerer Søren Louis Pedersen, og han nævner flere faktorer som årsag til, at han ser på branchen med investorbriller.

- For det første er folk er utroligt dynamiske i den her branche. Det er helt enestående, hvordan spilaktørerne vil vise verden, at de er i gang med at lave noget nyt, siger han.

- For det andet er spilbranchen en ret uerfaren business, ja en umoden industri. Jeg kan bruge min erfaring til at bygge bro mellem forretningsudvikling og kreativitet. Jeg ser nye muligheder for vækst.

Han oplever til gengæld, at mange investorer vælger spilindustrien fra, fordi de synes, det er svært, og de kender ikke branchen.

- Jeg synes, spilbranchen er interessant, fordi der er muligheder. Jeg kan se en mere struktureret proces, end man er klar over i mange investorkredse.

- Jeg udvider hele tiden mit internationale netværk inden for området, og jeg syndikerer gerne med erfarne spil personer og andre, der kan bringe vækst.

Finnerne er længst fremme

Søren Louis Pedersen er i gang med at danne sig et overblik over den nordiske spilindustri, han har besøgt spilmiljøer i blandt andet Grenaa og København, og han har talt med en række af de mest dominerende virksomheder i Finland og Sverige.

Søren Louis Pedersen anser den finske spilindustri for at være længst fremme, længere fremme end Sverige. Danmark er en division længere nede, som han udtrykker det, men der er gode fyrtårne og især e-sport vokser eksponentielt i Danmark.

Han har foreløbig investeret i Pandaball fra Silkeborg. Desuden arbejder Søren Louis Pedersen på at blive partner i et nordisk spilsyndikat, som er medejer af cirka 50 spilvirksomheder.

- Drømmen som investor er, at man kan få sin investering 30 gange igen, hvis forretningen udvikler sig helt rigtigt. Jeg tror, at jeg rammer plet på omkring en tredjedel af de spilvirksomheder, jeg investerer i, og på den måde opnår jeg en faktor 10 i gennemsnit på disse investeringer, siger Søren Louis Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus

Nu bliver det alternativt: Byrådet diskuterer ældrepolitik for træer

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Annonce