Annonce
Udland

Iran benægter manglende drone i Hormuzstrædet

Evgenia Novozhenina/Reuters
Den drone, som USA hævder at have ødelagt, kan være deres egen, lyder det fra stedfortrædende iransk minister.

Torsdag aften dansk tid meddelte USA's præsident, Donald Trump, at et amerikansk krigsskib havde ødelagt en iransk drone nær Den Persiske Golf.

Men det benægter Irans stedfortrædende udenrigsminister, Abbas Araghchi, i et opslag på det sociale medie Twitter fredag.

- Vi har ikke mistet nogen drone i Hormuzstrædet eller nogen andre steder, skriver Araghchi.

- Jeg er bekymret for, at USS Boxer (amerikansk skib, red.) har skudt deres egen drone ned ved en fejl, lyder det videre fra stedfortræderen.

Da landets udenrigsminister, Mohammad Javad Zarif, bliver spurgt til den ødelagte drone under et FN-møde i New York i USA, har han heller ikke meget at tilføje.

- Ingen informationer om en manglende drone, siger udenrigsministeren ifølge nyhedsbureauet AP.

Meldingen fra landets militær ifølge AFP fredag morgen er også, at alle landets droner er vendt sikkert tilbage.

Donald Trump meddelte, at dronen nærmede sig skibet "USS Boxer", der følte sig nødsaget til at ødelægge den iranske drone.

Dronen udgjorde en trussel mod skibets og dets besætning, lød vurderingen fra det amerikanske skib. Trump vurderer, at der derfor var tale om en "forsvarshandling".

Dronen befandt sig omkring 900 meter fra det amerikanske skib i Hormuzstrædet mellem Den Persiske Golf og Omanbugten. I de seneste uger har situationen i området været særligt anspændt.

- Det her er det seneste af flere provokerende og fjendtlige aktioner fra Iran mod skibe i internationalt farvand, siger Trump ifølge nyhedsbureauet AFP.

20. juni skød Iran en amerikanske drone ned i Hormuzstrædet. Torsdag meddelte Irans Revolutionsgarde, at de havde tilbageholde et skib i Den Persiske Golf.

Det er endnu uvist, hvilket skib der er tale om, men ifølge billeder fra landets statslige tv-kanal ser det ud til, at der er tale om et skib fra De Forenede Arabiske Emirater.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce