Annonce
Aarhus

Irma lukker i Aarhus

<p>Det er knapt tre et halvt år siden, at Irma åbnede sin første rigtige butik i Risskov, på Nordre Strand i det gamle Park Teater. Omsætningen svarede ikke til forventningerne, og derfor har Irma-ledelsen besluttet at dreje nøglen 1. marts næste år. Foto: Kim Haugaard</p>

Omsætningen er ikke stor nok til at drive butikkerne i Risskov og Magasin. Også Irma i Odense drejer nøglen næste år.

1. marts næste år lukker Irma sine to butikker i Aarhus, og også butikken i Odense drejer nøglen.

- Det var et eksperiment, vi gjorde, da vi åbnede de første butikker på Fyn og Jylland. Resultatet har været en god opbakning fra mange kunder og en pæn omsætning, men desværre ikke nok til, at vi kan drive butikkerne rentabelt på så relativt dyre beliggenheder, siger adm. direktør Alfred Josefsen, Irma, som også nævner at markedsføringen og distributionen har været dyr.

Samtidig med beslutningen om at lukke de tre butikker, skruer Irma op for sin nye landsdækkende satsning på nethandel, Irmatorvet.dk, hvor forbrugere over hele landet kan bestille Irma-varer til levering ved døren. Her er ambitionen at mangedoble omsætningen i de kommende år.

- Der er mange rigtig gode og kvalitetsbevidste Irma-kunder i Århus og Odense. Men uden for Sjælland må vi konstatere, at der sjældent er nok til, at vi kan drive en fysisk butik rentabelt. Det beklager jeg, for jeg havde en drøm om at gøre Irma landsdækkende. Til gengæld er Irmatorvet.dk et godt, moderne alternativ. Så det bliver altså gennem nettet Irma bliver landsdækkende - ikke gennem fysiske butikker, tilføjer Alfred Josefsen.

Alle medarbejdere i butikkerne i Odense, Århus og Risskov, der har lyst til at fortsætte, når butikkerne lukker om et år, vil få tilbudt job i Coop-familien.

Det er fem år siden, at de første Irma-butikker åbnede i Magasin i Århus og Odense.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Et år med corona: Århusianske personligheder har alle lært vigtigheden af at stå sammen

Navne

Aarhus-forfatter Louis Jensen er død

Annonce