Annonce
Aarhus

Irriterende typer på hovedbanegården

Tegningerne kan ses ved modeltoget på Hovedbanegården i Aarhus. Pr-foto
Elever fra Aarhus Billed- og Medieskole viser, hvad de kan.

AARHUS: Kunst kan også udstilles på en banegård. Det sker, når Aarhus Billed- og Medieskole inviterer til Banegårdsudstilling med tegneseriestriber skabt af elever fra skolen.

Eleverne har arbejdet ud fra temaet ”Irriterende typer”, og tegneseriestriberne udstilles i modeltogsmontren i Joe & The Juice på Aarhus Hovedbanegård fra torsdag 6. februar kl. 16 til og med søndag 8. marts.

Siden efteråret har eleverne fordybet sig i tegningens og tegneseriemediets mange muligheder sammen med kunstner Jens-Rune Gissel, der er underviser i Aarhus Billed- og Medieskole. De unge tegnere har fundet inspiration til deres striber i hverdagen, hvor en flue, en klassekammerat, en parkeringsvagt og mange andre kan være en irriterende type.

- Det er underholdende og forfriskende at se temaet fortolket og fortalt gennem elevernes personlige streger. Den store variation i de unge tegneres udtryk gør udstillingen særlig fin, og vi er glade for, at den kan blive set af mange her på Aarhus Hovedbanegård, siger Hanne Algot Jeppesen, leder af Aarhus Billed- og Medieskole i en pressemeddelelse.

Annonce

Udstillingen og skolen

  • Hovedbanegården, Aarhus. Ved modeltoget. Udstilling torsdag 6. februar kl. 16. Udstillingen kan opleves til og med søndag 8. marts.
  • I Aarhus Billed- og Medieskole kan børn og unge fordybe sig med tegning, arkitektur, maleri, kreativ skrivning og meget mere på fritidsforløb. For de ældste videregående elever har skolen et 3-årigt Billedkunstnerisk Grundkursus (BGK), hvor unge på 16-25 år kan søge optagelse. Mange nye fritidshold er startet i januar 2020 og er åbne for tilmelding på www.aarhusbilledogmedieskole.dk. Aarhus Billed- og Medieskole bor på den gamle Brobjergskole i hjertet af Aarhus.
    Instagram: https://www.instagram.com/aarhusbilledogmedieskole/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce