Annonce
Sport

Irriteret Jacobsen: Vi var påvirket af kampens betydning

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Nervøsitet forårsagede for mange fejl, da Danmark og Ungarn spillede uafgjort, siger Nikolaj Jacobsen.
Annonce

Nerverne spillede ind, da det danske herrelandshold i håndbold skuffede på ny i mandagens vigtige EM-kamp mod Ungarn.

Derfor endte opgøret 24-24 til frustration for landstræner Nikolaj Jacobsen, hvis mandskab nu ikke længere selv har EM-skæbnen i egne hænder.

- Jeg tror, at man kunne se kampens betydning på vores spil. Det blev nervøst, og vi lavede mange fejl. Vi var ikke konsekvente, selv om vi spillede os til mange chancer. Især i første halvleg. Vi leverede ikke som hold, siger Jacobsen til TV2.

Efter at have været bagud i det meste af kampen tog hans spillere føringen for første gang i slutfasen, men så spillede nerverne igen ind, og i de døende sekunder havde Ungarn muligheden for at vinde på kampens sidste angreb og sende Danmark ud af turneringen.

Så galt gik det dog ikke for de forsvarende verdensmestre, men Danmark er stadig i overhængende fare for et chokexit allerede efter det indledende gruppespil. Den første gruppekamp blev tabt til Island.

For bare et år siden vadede Danmark gennem VM og vandt alle sine kampe på sin vej mod guldet, men denne januar er holdets udtryk noget anderledes ved EM, mener landstræneren.

- Holdet skal have ros for, at vi kæmpede os tilbage, da det så skidt ud. Man kan godt se, at det ikke er et hold med samme selvtillid, og som kommer med samme brystkasse, som vi gjorde for et år siden.

- Et godt eksempel er vores overtalsspil, der var eminent for et år siden. I de to kampe her har det ikke siddet skidegodt, erkender landstræneren over for de fremmødte journalister efter kampen.

Hvis Danmark skal gå videre, kræver det, at Ungarn taber til Island, mens Danmark skal vinde over Rusland - og hvis Ungarns nederlag kun er på et mål, skal Danmarks sejr være på mindst to mål. Begge kampe spilles onsdag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce