Annonce
Debat

Islamisme og nazisme er i familie

Islamisme og nazisme er to ideologier, der er i familie med hinanden.

Vi har brugt udtrykket nazi-islamisme, og mange har spurgt, hvorfor vi blander nazisme ind i islamisme.

1,5 milliarder mennesker bekender sig til religionen islam, og heraf praktiserer den absolutte hovedpart deres religion på fredelig vis. Men ud af islam er der blevet udviklet en farlig politisk ideologi - vi vil nærmest kalde den en kræftsvulst - der desværre dominerer mere og mere.

Den islamisme er hentet fra islams hellige kilder, som er blevet udsat for en aggressiv fortolkning og overfortolkning. Islamisme er dermed en del af islam, men det er ikke hele islam. Islamisme kan ikke eksistere uden islam, men islam kan sagtens eksistere uden islamisme.

Annonce

Der findes forskellige slags islamisme, men de to mest fremtrædende er Det Muslimske Broderskab og salafisterne. De fik stor fremgang efter det arabiske nederlag i 1967, hvor Israel stormede frem i seks-dagskrigen. De to islamistiske grupper voksede primært via oliepenge, og fordi de kunne tilbyde alternative løsninger på alle de dårligdomme, der havde ramt den arabiske verden på det tidspunkt. Qatars oliepenge gik til Det Muslimske Broderskab, og de saudiarabiske finanser gik til salafisterne. Saudiaraberne har for eksempel været med til at finansiere talibanerne i Afghanistan og Al Shabaab og Boko Haram i Afrika.

Islamisterne er på fremmarch, og det kaos, der er i Syrien og Irak, giver dem endnu mere medvind. På det seneste er der sket en forværring af deres brutalitet, og derfor er vi nødt til både at eliminere de grundlæggende årsager til, at ideologien spreder sig, og bekæmpe islamismen med våben her og nu.

Det er blandt andet grunden til, at vi kalder det nazi-islamisme. Det er umådeligt vigtigt, at folk ved, hvad de er oppe imod. Nævner vi ordet nazisme, ved alle, hvad det drejer sig om. Og vores ordvalg er ikke taget ud af den blå luft. En del af islamismens DNA er had til vestlig demokrati og had til jøderne. Det har man kunnet se ved de to terroraktioner, der blev begået i København og Paris. De gik først efter demokratiet og derefter jøderne.

Islamisterne bruger sågar samme form for argumentation i forbindelse med deres jødehad, som nazisterne gjorde det i sin tid. De udrydder de mennesker, som de stempler som undermennesker. De brænder bøger og ødelægger uvurderlige kulturgenstande i Mellemøsten, fordi alt fremmed bliver betragtet som ondt. De stræber efter det nye tusindårsrige, ligesom nazisterne gjorde det. I deres kalifat er de i gang med at opbygge et idealsamfund, hvor der bliver pralet med eksemplariske jihadist-familier, som i øvrigt får flere privilegier og mere i løn. Nogle af de fremtrædende koner minder virkelig meget om Goebbels kone, fordi de offentligt siger, at de vil servicere islams helte. De går efter rent blod, og lederen bliver betragtet som en slags fører og ufejlbarlig. En mand, som holder brændende hadtaler. De har ambitioner om at få verdensherredømmet og bruger vold og lemlæstelse til at opnå deres mål.

Det er derfor, vi skal bekæmpe det! Grimhøjmoskeen i Aarhus får ofte besøg af to hadprædikanter, som taler for de unge muslimer. Det var der ingen, som sagde noget til, men hvad hvis man havde inviteret to nazister hen og tale opildnende for danske unge? Vi er helt sikre på, det ville have foranlediget et ramaskrig.

Ved at sammenligne de to ideologier, forstår folk meget bedre, hvad det er, vi har at gøre med. Og derfor kalder vi det nazi-islamisme. En farlig indre fjende, som skal bekæmpes og elimineres.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Aarhus For abonnenter

Kopi-dom skaber glæde hos kunsthåndværkere: Glaspuster oplever selv problemet

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Mere end 1800 smittede igen

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Gift-skandale i Aarhus tager en ny drejning: Nu er jagten på ekstrem gift i mælk fra køer ved brandskole forbi

Aarhus For abonnenter

Christian kan ikke få gjort rent i syv uger: Kollaps i Berits Hjemmepleje presser kommunens rengøringshjælp i knæ

Alarm 112

77-årig kvinde med blå sko efterlyses: Lider af alzheimer og kan ikke selv finde hjem

Aarhus

Dagens corona-tal: Antallet af nye smittede fortsætter stigningen

Aarhus

Vil du med hjem og se min hundehvalp? 10-årig dreng udsat for ubehagelig oplevelse

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er mildt og mageløst - men også med mangler

Debat

Send flere busser mod Sabro: Så slipper vi samtidig for et farligt sving i Tilst

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Indland

Hundredvis af brandmænd skal nu testes for PFOS

Alarm 112

Har du også undret dig? Derfor er der ekstra meget udrykning i disse dage

Aarhus

Mere end 4000 cyklister kører her hver dag: Sikkerhedstiltag syltet i tre år - bortset fra et, som ekspert frarådede

Aarhus For abonnenter

Aros-direktør har hovedet fuld af idéer: Men det kunne være dejligt, hvis hun blev bedre til at tale dansk

Aarhus

Kolleger i kulturlivet: Derfor er Aros' direktørvalg det rigtige

Annonce