Annonce
AGF

Islandsk AGF-målscorer: Irriterende nederlag

AGF's Jon Dagur Thorsteinsson fik - som mod Hobro - et indhop mod FC København. Og han gjorde en god figur og scorede sit første mål. Foto: Anders Kjærbye/Scanpix 2019)
Jon Dagur Thorsteinsson fik i foråret point med fra Parken, da han spillede for Vendsyssel. Og det mente han også, at AGF havde fortjent fredag aften.

FODBOLD: Islandske Jon Dagur Thorsteinsson kom på tavlen for AGF i sin blot anden superligakamp for klubben.

Offensivspilleren, der inden sæsonen skiftede fra nedrykkerne Vendsyssel, blev skiftet ind i 2. halvleg af fredagens opgør mod FC København og reducerede til 1-2 på en flot scoring med ni minutter tilbage af opgøret.

En scoring, der bragte spænding ind i kampen, og herefter pressede århusianerne på for at få udlignet. Det lykkedes ikke.

- Det er irriterende. Jeg synes, at vi spiller en fin kamp, og vi kommer til chancer, som vi burde have udnyttet bedre. Det irriterer mig, at de scorer deres mål, som de gør, for vi lægger virkelig en stor indsats i den her kamp, og alligevel får vi intet ud af det, kom det efter kampen fra Thorsteinsson, der tidligere på året var med til at spille 1-1 i netop Parken sammen med Vendsyssel.

- FC København er altid gode på eget græs, men der er altid muligheder. Hvis man respekterer dem for meget, kan det blive rigtig grimt, men jeg synes, at vi kom hertil og bare spillede vores spil. Vi fulgte vores plan, og selve præstationen var i min verden god nok til at få noget med. Det gjorde vi ikke, og så er den selvfølgelig ikke god nok, sagde islændingen.

I slutminutterne fremtvang han et frispark lige uden for københavnernes felt, og lignede en mand med en mission. Jon Dagur Thorsteinsson scorede flere gange i sidste sæson direkte på frispark i Vendsyssel-trøjen, men han fik ikke lov.

Og det så ud til at frustrere ham inde på banen, at det blev Tobias Sana, der fik opgaven.

Det afviste han nu efterfølgende.

- Jeg følte, at jeg kunne score, men det gjorde Tobias Sana også. Og sådan er det. Havde han scoret, havde det været perfekt. Det gjorde han ikke, men det havde jeg måske heller ikke gjort. Der er ingenting i det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fiskerihavnen er til liv og fiskeri – ikke langtidsparkering

Det er ikke noget mere trist, end når vi mister nogle af de unikke miljøer, vi har i byen. Kommunen har ændret reglerne for parkering på havnen, så området kan slippe for bilister, der kommer og stiller bilen i otte timer. Og det er en god idé. Fiskerihavnen skal ikke være til opmagasinering af transportmidler, men et sted, hvor der kan skabes liv og drives forretning til glæde for alle århusianere. Men når de to konkurrerende fiskehandlere på Fiskerivej i samme ombæring står sammen og råber op om, at de nye regler er skadelige for deres forretning, blandt andet fordi man samtidigt fjerner flere af pareringpladser på Fiskerivej for at give plads til cyklister, så er det også en vigtig pointe. Hvis der ikke længere kan være havnerelateret virksomhed på havnen, så er iveren efter at vækste og gøre byen til en cykelby kommet for vidt. P. Clausens Fiskehandel og Havnens Fiskehus er institutioner i Aarhus, og man flytter ikke bare virksomheder, der larmer og lugter til et andet sted i byen. De skal ligge på havnen, og derfor er det glædeligt, at blandt andre Venstres Hans Skou er gået ind i sagen for at sikre, at der fortsat kan drives forretning på Fiskerihavnen. Siden er der gået politisk forvirring og en slags mudderkastning i den mellem de to rådmænd, (for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V) og for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad (R)), som ikke kan blive enige om, hvem der har ansvaret for, at de nye regler i første omgang gik igennem. Det er heller ikke det væsentligste. Det er i stedet, at der bliver lavet en ændring, så man både slipper for pendlerne samtidigt med, at man gør stedet attraktivt for fiskehandlernes kunder, for Havnens Varmestue og for de to restauranter på Fiskerivej. Forleden var det netop Venstres Hans Skou og Bümyamin Simsek, der sikrede, at en populær vinhandler på Kystpromenaden kunne blive, selvom planerne var, at deres bygning skulle rives ned og erstattes af noget nyt. På den måde sikrede de et sted, der giver havnen liv. Lad os håbe, de gør det samme med parkeringsituationen på Fiskerivej.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Annonce