Annonce
Navne

It-chef fejrer 25-årsjubilæum i Home

I maj kan it-chef i Home Hanne Brandt fejre, at hun har været i den århusianske ejendomsmæglerkæde i 25 år. Pressefoto

Jubilæum: Homes it-chef, Hanne Brandt, kan i maj fejre sit 25-årsjubilæum i den landsdækkende århusianske ejendomsmæglerkæde Home.

Brugen af it – eller edb, som det hed dengang – var i sin spæde vår, da Hanne Brandt kom til edb-afdelingen i Home a/s i Åbyhøj i 1996. Med i bagagen havde hun en uddannelse som cand.mag. i humanistisk datalogi og kommunikation fra Aalborg Universitet anno 1991.

Hun kom fra en stilling i HK moduldata og i byggemarkedskæden HT Defta, hvor hun havde arbejdet med brugersupport.

Annonce

Internettet - en døgnflue?

På det tidspunkt blev kædens interne nyhedsbrev hver uge pakket i kuverter og sendt med post ud til alle Home-forretningerne. Og kunne noget vigtigt ikke vente til nyhedsbrevet, blev det sendt ud på fax.

Home blev  i 1996 den første landsdækkende mæglerkæde, der gik online med en side på WorldWideWeb. Med www.home.dk fik alle forretninger en mail-konto – og for dem, der ikke kunne eller ønskede at tage det med mail i brug, sørgede it-afdelingen for, at mails blev konverteret og fremsendt som fax.

Nogle ejendomsmæglere mente, at internettet var forbigående, og enkelte kaldte det højlydt for "en døgnflue", fortæller Home i en pressemeddelelse.

Annonce

Kæmper, til det virker

Men hverken internettet eller Hanne Brandt blev nogen døgnflue i Home. Hun har siden løftet mange, store it-projekter i Home, blandt andet firmaets intranet.

Udgangspunktet for den 56-årige fynbo har altid været et ønske om at gøre it-værktøjerne så lette som muligt for brugerne. Jo mere systemet kan klare automatisk ’nedenunder’, jo bedre.

Home tilføjer, at fælles for alle de opgaver, Hanne Brandt kaster sig ud i, er, at hun smøger ærmerne op og kæmper, til ’skidtet virker’.

Annonce

En ridetur klarer hjernen

I en årrække boede Hanne Brandt med sin mand på et husmandssted i Jaungyde ved Ry, hvor hun havde fire-fem af islandske heste – foruden lam, høns og andet dyrehold. Men nu, hvor de to døtre er fløjet fra reden og landlivet skiftet ud med et parcelhus i Silkeborg, er der pt. kun én islænder i hendes liv. En ridetur i skoven på Petra klarer hjernen efter en travl arbejdsdag.

- Du kan simpelthen ikke tænke på andet, når du sidder på en hesteryg, fortæller Hanne Brandt, der også snører løbeskoene en gang eller to i ugens løb.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Aarhus

De smarteste sygehuse klarede coronakrisen bedst: AUH er blandt de bedste i verden

Alarm 112

Nye redningsstiger i østjyske havne skal forebygge drukneulykker: Skrig-orange og kan ses fra vandet i mørke

Annonce