Annonce
forside

It-chef i region frygtede aflysning af tur til Dubai

Dubai optræder to gange i et anklageskrift om bestikkelse, som for tiden behandles af Retten i Glostrup. Også Las Vegas, Florida og Rom og en stribe luksusrestauranter i Danmark nævnes. Her spiste og drak de tiltalte gennem flere år.

To ansatte i Region Sjælland var i Dubai med Atea i seks dage. De fik ét fagligt arrangement på tre timer.

Var fire mænds rejse til Dubai i 2012 en studietur eller derimod mest noget privat med dyre middage, luksushotel og massage? Det er det afgørende spørgsmål fredag i et retslokale i Glostrup.

Flere end 20 mennesker - tiltalte, forsvarere, anklagere og rettens medlemmer - er igen samlet på grund af Bagmandspolitiets påstand om, at it-selskabet Atea skal have ydet bestikkelse til ansatte i Region Sjælland og Rigspolitiet. Selskabets formål skulle være at holde fast i en betydningsfuld kunde.

Det er 17. dag i den omfattende sag, hvor man tidligere har endevendt en rejse i 2014 til Dubai. Den tur med kig på Formel 1 og andre fornøjelser er blevet kaldt en drengetur. Fagligt indhold var der intet af.

To år tidligere var overskriften "Business Executive Brief". I det oprindelige program var der flere faglige arrangementer, men det endte med kun et enkelt på tre timer med Cisco i løbet af de seks dage.

Få dage før flyveturen på businessclass var en af de tiltalte, den daværende it-chef i Region Sjælland, bekymret for risikoen for en aflysning. I en mail skrev han:

"Vi er nødt til at finde et eller andet vi skal se i Dubai som er officielt ... Det er nogle helt fantastiske spisesteder som Rikke har valgt, så det ville være en katastrofe ..."

På rejsen deltog desuden den konstituerede it-direktør i regionen samt Ateas daværende koncernchef og koncerndirektør. Også disse tre mænd er tiltalt. Turen løb op i 218.817 kroner, og det endte med, at regionen betalte 101.000 kroner. Pengene blev nemlig trukket på regionens konto med tilgodehavende i Atea.

Derfor spørger senioranklager Alexander Dzogov den tidligere koncerndirektør, om han mener, at det var o.k., at regionen kom til at betale 101.000 for et tre timer langt møde?

- Det var ikke bare det arrangement på tre timer. Vi brugte også rigtig mange timer på at diskutere indkøb med Michael, for vi troede jo, at han ville blive den næste it-direktør, svarer den tiltalte. Noget tilsvarende siger den tidligere koncernchef, da han afhøres:

- Det er en gave for os at være sammen med kunderne, siger han.

- Vi havde en klippefast ambition om et tungt program. Det lykkedes ikke, men jeg mener, at vi gennemførte en faglig studietur, siger han.

Bagmandspolitiet mener derimod, at rejsen var af overvejende privat karakter.

På de kommende retsmøder studeres bilag fra besøg på fine restauranter, og også en stribe vidner skal afhøres inden dommen, som ventes til februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tilbagegang til det bedre

Der er ingen grund til at ærgre sig eller græde over, at der bliver lånt færre bøger på bibliotekerne i Aarhus end tidligere - hvis nogen skulle komme på den tanke. For der er masser af folk på bibliotekerne. De henter viden, lærdom eller erfaring på andre måder end ved at slæbe bøger med hjem. De låner også stadig bøger, bare lidt færre end tidligere. De nye tider er såmænd bedre end de gamle. For mulighederne for at finde det, man har brug for, er øget betydeligt. Selvfølgelig står bibliotekerne ligesom andre, der opererer med trykte ting, i et vadested. For ingen ved, om den trykte verden helt forsvinder. Det gør den næppe. Under alle omstændigheder har elektronikken helt forandret vores verden, oftest til det bedre, ja, selv i lande, der gerne vil bestemme, hvad deres indbyggere skal tro og mene, må magthaverne give op. Det er nemt at finde oplysninger og nemt at komme ud med sine budskaber. Både det århusianske hovedbibliotek Dokk1 og de 18 lokale biblioteker låner stadig bøger ud, så på den front har de en mission, men de er også blevet så meget andet. For eksempel et sted, hvor man henter elektroniske oplysninger på computeren. Der ydes også borgerservice, og så har især Dokk1 fået en hel stribe af nye, velfungerende funktioner. Både det sted og lokalbibliotekerne er blevet mødesteder, og det var helt genialt, da Dokk1 fandt ud af at lave aftaler på forhånd med foreninger, som nu har mødested i den grå diamant på havnefronten. Flere end 100 foreninger har deres faste mødested der, hvor de ikke alene har plads, men også adgang til mange funktioner, som de har brug for i forbindelse med foreningsarbejdet. Dokk1 er også blevet et sted, hvor studerende går hen for at læse og arbejde sammen to eller flere i grupper og en legeplads for forældre med mindre børn. Det er virkelig blevet et multikulturelt hus med en god atmosfære og brugbare platforme. At omkring 1,2 millioner hvert år besøger huset vidner om dets værdi. Og så gør det ikke så meget, at de færreste kommer for at låne bøger.

Danmark

Se Danmark: Med hesten til tandlæge

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce