Annonce
Erhverv

It-iværksættere så en niche og fik succes

To af folkene bag Trustskills, adm. direktør Carsten Raskgaard (tv.) og salgsdirektør Anders Højby, er godt tilfredse med virksomhedens udvikling. Vi er i et niche-marked. Vi har nørdet helt igennem på et lille hjørne af it-sikkerhedsmarkedet, som ingen andre har beskæftige sig med. Teknisk har vi en rigtig stærk løsning, og det er vores force, siger Anders Højby. Foto: Jørgen Høg
Målet for den aarhusianske it-virksomhed Trustskills er at komme til at sidde på mere end 50 procent af det offentlige marked. De håndterer certifikater, og det gør de med stor succes.

AARHUS: Det er kun gået frem for den lille it-sikkerhedsvirksomhed Trustskills.

Virksomheden med base i Aarhus har oplevet et marked, der var mere end klar til dem, siden de etablerede virksomheden i 2013.

- Vi så et behov for at sætte strøm til nogle arbejdsgange og processer, siger Anders Højby, salgdirektør i Trustskills.

Virksomhedens løsning handler om håndtering af såkaldte certifikater på nettet. Certifikaterne giver en sikkerhed for, at kommunikation til og fra et domæne, en digital postkasse eller hjemmeside er krypteret.

På globalt plan læner mange sig op af SSL-certifikater, mens vi i Danmark også har NemID.

- Vi overvåger certifikaterne, om de for eksempel udløber og skal fornyes, og tjekker for sårbarheder og eventuelle muligheder for lækage, fortæller Anders Højby.

- Det er her, virksomheden har en unik løsning på det danske marked med et begrænset antal konkurrenter. Ifølge Anders Højby er der ikke nogen, der laver noget tilsvarende.

Annonce

Trustskills

Trustskills blev etableret i 2013 af Carsten Raskgaard og Mads Jensen i Aarhus.

Virksomheden specialiserer sig i it-sikkerhed med særlig fokus på certifikater på nettet.

Trustskills arbejder blandt andet med hver tredje kommune, tre ud af fem regioner og staten.

Nørdet løsning

Siden Trustskills’ opstart i 2013 har de fået godt fat i det danske marked. I dag arbejder de sammen med hver tredje kommune, tre ud af fem regioner, og de har staten som kunde, hvor de hjælper ministerier og styrelser.

Virksomhedens mål er, at de vil have en dominerende markedsposition, hvor de står for mere end 50 procent af det offentlige marked.

- Vi er i et niche-marked. Vi har nørdet helt igennem på et lille hjørne af it-sikkerhedsmarkedet, som ingen andre har beskæftiget sig med. Teknisk har vi en rigtig stærk løsning, og det er vores force, siger Anders Højby.

Sidste år skabte de næste halvanden million kroner på bundlinjen ud af en bruttofortjeneste på 4,7 millioner kroner, og i 2017 stod der 682.000 kroner på bundlinjen ud af en bruttofortjeneste på tre millioner kroner.

Hemmeligheden bag succesen ligger udover den unikke løsning i, at Trustskills er effektive, når det kommer til at få nye kunder i gang.

- Vi har ovenikøbet lavet en løsning, som er meget hurtig og enkel at implementere. Selvom vi har nogle store kunder, så har vi endnu ikke oplevet, at det tager mere end en dag teknisk at implementere et nyt projekt. Vi arbejder med en standardløsning, og derfor er tilretning ikke nødvendigt, siger Ander Højby.

Når projektet først er implementeret, servicerer Trustskills løbende sine kunder. De rådgiver og uddanner kunderne og sørger hele tiden for nye versioner.

Fair share af private

Inden for de seneste tre-fire år har virksomheden oplevet en større interesse fra private virksomheder. Særligt den finansielle sektor som banker og forsikringsselskaber og forsyningsindustrien er kommet med i kundeporteføljen.

Trustskills fokuserer på det danske marked først, men har planer om at rykke ud over landets grænser omkring 2020-21.

- Det private marked bliver en større og større interesse for os, og der vil vi også ud og have en pæn andel af markedet. Vi går efter i hvert fald 10 procent af det private marked i Danmark, siger Anders Højby.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Aarhus For abonnenter

Omdiskuteret plejecenter skal forblive privat: Aarhus Kommune vil give firma flere år som boss i Bøgeskovhus

Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Annonce