Annonce
Aarhus

It-kraftcenter: Aarhus-bureau udvider med fodboldbane-lagerhal

En del af Novicells 250 medarbejdere har boet i pavilloner på Søren Nymarks Vej ud til Skanderborgvej i Højbjerg. Nu får de en mere permanent løsning at arbejde i. Sammen med andre kreative it-virksomheder. PR-foto
Det fremadstormende digitale konsulenthus Novicell har købet 6000 kvadratmeter lagerhal i Højbjergs gamle tobaksbygning og vil skabe et nyt it-kraftcenter i Aarhus Syd.

AARHUS/HØJBJERG: Det går stærkt for det århusianske it-bureau Novicell, der har fordoblet medarbejderstaben på få år. Nu udvider virksomheden pladsen at boltre sig på med en lagerhal næsten på størrelse med fodboldbane i Skandinavisk Tobakskompagnis gamle cigarfabrik i Højbjerg.

Meningen med den store udvidelse af de fysiske rammer er enkel. Aarhus-bureauet har købt den 6.000 kvadratmeter stor lagerhal på Søren Nymarksvej 6 ud til Skanderborgvej for at et nyt it-kraftcenter. For Novicell selv - og for masser af andre it-spillere. Novicell femdobler dermed sit kontorareal med opkøbet. Det århusianske, digitale konsulenthus Novicell købte for fire år siden Skandinavisk Tobakskompagnis tidligere administrationsbygning på Søren Nymarks Vej 6 i Højbjerg med cirka 1500 kvadratmeter kontorlokaler. Virksomheden troede, at der nu var al mulig plads og spillerum til stor vækst. Da Novicell for fire år siden flyttede ind på Søren Nymarks Vej, var virksomheden under 100 medarbejdere. I dag har den godt 250 medarbejdere fordelt på kontorer i Aarhus, København, London, Barcelona, Madrid og Oslo.

Planen var samtidig, at de kvadratmeter, som konsulenthuset ikke selv kunne udfylde, skulle bruges til at indrette kontorfællesskaber til it-iværksættere og andre virksomheder, der kunne være gode synergier med. Sådan gik det ikke. Firmaets vækst gik hurtigere end ventet, og efter bare tre år var pladsen i det tidligere tobakshovedkvarter for trang. I dag er en del af Novicells medarbejdere installeret i pavilloner, der er opsat i forlængelse af hovedbygningen. Nu er planen klar.

It-kraftcenter for alle

- Vi ønsker at skabe et regulært it-kraftcenter i Aarhus Syd. Bydelen bliver mere og mere populær for århusianske IT-virksomheder, men der mangler et sted, hvor mindre IT-virksomheder kan etablere sig sammen med andre virksomheder inden for sammen branche og på den måde udnytte synergierne. Det etablerer vi nu, siger Per Kirchner, der er administrerende direktør i Novicell.

Novicell-direktøren ønsker, at de nye rammer skal bruges til, at uddannelsesinstitutioner og erhvervsliv kan komme tættere på hinanden.

- Vi ønsker også at anvende hallerne til forskning og fordybelse – eksempelvis arbejder vi med planer om, at ph.d.-studerende kan få plads, hvis de har behov for at være tæt på erhvervslivet, ligesom det skal være muligt for praktikanter fra de lokale uddannelsesinstitutioner at etablere sig, siger Per Kirchner.

Annonce

Permanent løsning

Efter opholdet i pavilloner kan medarbejderne nu se frem til en mere permanent løsning, når de første lokaler står klar i udvidelsen af Novicell i september måned, og der skulle være plads til fortsat vækst. Per Kirchner har en tro på, at Novicell med de nye kvadratmeter har nok plads i Aarhus de næste mange år.

- Jeg har jo lært, at man skal passe på med, hvad man lover. Men nu har vi sikret rammer for fortsat vækst, siger Per Kirchner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Ny aflysning: Corona-epidemien spænder igen ben for kæmpe fællesfest

Aarhus

Krig om titler på rådhuset: Hvem har patent på at være byrådssekretær?

Aarhus For abonnenter

Slut med smalle cykelstier på Frederiks Allé: Kommunen vil forbedre sikkerheden for cyklister

Annonce