Annonce
Livsstil

Italia vil være lidt mere italiensk

- De basale råvarer skal være i orden, for ligegyldigt hvor god en kok, jeg har, kan han ikke lave en god bøf ud af et dårlig stykke kød, siger medejer og bestyrer af Italia, Kasper Vejvad Jørgsensen. Foto: Axel Schütt

Den ikoniske restaurant på Åboulevarden har efter 32 år skiftet ejer, og nu satses der i endnu højere grad på frokostgæster, på børnefamilier og på italiensk autenticitet.

Det ligner sig selv. Der står stadig ITALIA med store bogstaver på skiltet over døren, og der hænger stadig en cirkushest i loftet samt vasketøj i vinduet. Kurvestole, buffet og vinreoler står alle præcist, hvor de stod for få måneder siden, så umiddelbart er alt, som det plejer på restauranten, der gennem 32 år på Åboulevarden har været en populær del af det århusianske restaurationsliv.

Alligevel er der sket en hel del. Den tidligere indehaver Fulvio Capuzzi sagde for nylig farvel til sit livsværk og solgte restauranten til en gruppe af århusianske restauratører og barejere med Kasper Vejvad Jørgensen, medejer af Stechers, i spidsen. De nye ejere overtog alt personalet, og drev fra første dag stedet videre i den tidligere ejers ånd. Nu tre måneder efter er Italia så småt ved at skifte ham.

- Vi laver fortsat mad til folket til en pris, de kan forstå og forholde sig til, men vi har højnet vores indkøb, så råvarerne er blevet bedre. Dejen til pizzaen er nu lavet af det rigtige mel, vi bruger den rigtige ost og den helt rigtige tomatsauce. Jeg har en plan om, at Italia skal blive blandt de fem bedste pizzasteder i Aarhus, og at pizzaen skal være en grundsten i den fremtidige succes. Man bliver ikke bare lige sådan blandt de fem bedste på en måned eller to, for det tager tid, når man har en pizzabager, der var vant til at bruge elefantmel. At skifte meltype gør ikke alene en god pizza, men det gør grundelementerne i en Margherita og den helt rette tid i ovnen - det arbejder vi stadig med, siger Kasper Vejvad Jørgensen.

- Vi er i gang med at tæske nye måder og nye rutiner ind i personalet - blandt andet arbejder vi med en helt ny gæstehåndtering, hvor tjenerne skal få gæsterne til både at smile og grine, forklarer Kasper vejvad Jørgensen. Foto: Axel Schütt

Italien fylder mest

Det er ikke blot pizzaerne, der er under opgradering og "italienisering", det gælder også de fleste andre retter på Italia. Og uden de store prisstigninger.

- Strategien er, at vi ikke ændrer grundlæggende ved priserne. Nogle retter er røget op med en femkrone, men det tror jeg bare, gæsterne vil sætte pris på, fordi kvaliteten er blevet bedre, mener Kasper Vejvad Jørgensen.

Bestyreren og medejeren slår dog fast, at Italia ikke udelukkende satser på italiensk autenticitet.

- Vi skal op og være omkring 90 procent italienske, men heller ikke mere. Vi forsøgte for eksempel at fjerne tzatziki, som aldrig har set skyggen af Italien, fra buffeten, men det var som at stikke hånden i en hvepserede. Den ville gæsterne uden tvivl have, så den kom ret hurtigt på igen. Og vi bliver også ved at servere for eksempel rib eye med bearnaise, ligesom man fortsat kan få skinke, peperoni og hakkekød på sin pizza - igen går vi bare en tand op i kvaliteten, forklarer han.

En af Italias kokke, Asad Bhuiyan, i gang med en pastaret. Foto: Axel Schütt
Annonce

Børn, ja tak

Et andet nyt tiltag er en frokostbuffet, som ifølge ejerne selv allerede er blevet en succes, og endelig satses der i endnu højere grad end tidligere på at tiltrække børnefamilier.

- Der er bare ikke mange restauranter i byen, der kalder sig familierestauranter, men det tør vi godt. Vi vil være et sted, der omfavner børnefamilierne ved, at maden kommer hurtigt, at der er buffet med børneretter, de kan gå op til med det samme, og at børn på op til fire år spiser gratis, siger Kasper Vejvad Jørgensen.

- På trods af alle ændringerne, er der ikke sket så meget, at man ikke kan genkende Italia. Den er her stadig, og besøgstallet har været stabilt i mange år, så det vil være forkert af mig at sige, at den tidligere ejer har gjort det forkert. Vi har bare andre ambitioner, og sådan er det vel altid med nye ejere. Vi tror ikke, vi kan gøre alting bedre, men vi tror vi kan skabe et bedre produkt, slutter han.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Sikkerhedsbrud hos Nets: Sven fik brev med nøglekort til en ukendt kvinde

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Stor interesse for nyt byggeri på Katrinebjerg: Halvdelen af lejlighederne er allerede reserveret

Aarhus For abonnenter

Saltchefen havde over 100 mand i sving: Derfor var torsdag en af de rigtig bøvlede vinterdage

Aarhus

Coronapas: Ansatte skal have det - politikerne får anbefaling

Sport

For første gang: Skanderborg Aarhus-stjernefrø udtaget til EM-bruttotrup

Så nemt er det at købe ulovligt fyrværkeri på nettet: - Det kan rive både arme og ben af, hvis noget går galt

Erhverv For abonnenter

Trodser corona: Lars Larsens århusianske milliardkæde leverer endnu et rekordresultat

Livsstil For abonnenter

Godsejerfruen, der voksede op på Christiania: Clara Rosenkrantz inviterer indenfor i privaten på Glorup Gods

Alarm 112

En gruppe håndværkere blev hverdagens helte: Kom politi og brandvæsen i forkøbet

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Aarhus

Dagens corona-tal er godt nyt for Aarhus

Aarhus For abonnenter

Personalemangel presser plejen på nyt demensplejehjem: - Nogle gange er der flere vikarer end fastansatte

Alarm 112

Pludselig stod mistænkelig mand i kvindes lejlighed: Nu beder politiet folk være opmærksomme

Annonce